marți, 11 august 2015

România e un mare sat din Vaslui

Acest articol nu îmi aparține, dar mi-a plăcut foarte mult, și descrie exact ceea ce simt si eu de mult timp cu privire la situația agravantă în care a ajuns România. Vă invit să il cititi:

,,M-am trezit, azi dimineață, cu ochii în reportajul pe care l-a făcut Adevărul în satul vasluian al celor 7 tineri care au violat recent, până la leșin, pe câmp, o elevă. M-a șocat și pe mine, cum i-a șocat pe toți cei care l-au citit, faptul că mai toată lumea din satul violatorilor o consideră vinovată pe fată. Declarația unuia dintre săteni e absolut cutremurătoare: „Aşa-i trebuie, dacă s-a urcat în maşină cu şapte. Dacă era fată cuminte, nu păţea nimic. Fata e de vină. A distrus şapte familii, oameni credincioşi care nu au avut niciodată probleme cu legea”. Pentru cei care nu știu povestea, fata nu s-a urcat în mașină cu 7 băieți, unul dintre ei a invitat-o să urce ca s-o lase acasă, că-i era în drum. În loc de asta, a dus-o pe un câmp, unde a mai chemat șase prieteni cu chef de viol. Chiar și femeile o cred vinovată pe victimă, deși unele dintre ele sunt mai nuanțate („Nu e frumos ce au făcut. O vină are şi fata”), iar tinerii din sat au făcut pe Facebook grupuri de susținere a violatorilor, cu mesaje de genul “Hai să susţinem un pic baieţii din Văleni!!!”, Susţinem Reforma: «Nu merităm 5 ani pentru 5 minute!!!», «Vrem pedeapsă egala cu durata plăcerii!!!» sau “Nu se cheamă VIOL ,este doar SEX SURPRIZĂ!”.
Sigur, toate astea se întâmplă într-un sat din Vaslui, putem invoca bezna minții și lipsa de educație ca explicație a acestui curent de opinie. Dar să nu uităm că mitul femeii femeii vinovate de viol, pentru că avea fusta prea scurtă, nu s-a născut și nu locuiește la Vaslui, ci plutește deasupra întregii Românii. Și să nu uităm nici mitul femeii care “strică casa” bărbatului căsătorit, cu care are o relație. Femeia-curvă care îl ademenește pe bărbatul candid în așternuturile ei de ființă fără scrupule, smulgându-l astfel de lângă copilașii cu ochii umezi, care îl strigă și întind mânuțele către el. Căci bărbatul candid, care e bun, și drept, și nevinovat, vrea în fiecare zi să se întoarcă lângă familie și lângă copilași, dar curva îi pune piedică și el cade înapoi, în patul ei, prizonier deznădăjduit și victimă eternă a sufletui ei murdar și cinic.
Femeia e vinovată și atunci când e violată, și atunci când e implicată într-un adulter. Ea e cea care provoacă, cea care ispitește, de lungimea fustei ei depind libertatea sau starea civilă a celui care a fost ispitit. Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană. Iar această opinie e împărtășită vehement chiar și de foarte multe femei din mediul urban.
Acum ceva vreme, când Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL, am asistat pe Facebook la niște dezlănțuiri halucinante din partea unor femei care nu veneau de la cratiță, ci de la cârma unor afaceri, de pe scara avionului, după ce își finalizaseră contracte internaționale superșmechere, de pe lângă biblioteci pline, pe care le și aprofundaseră, și așa mai departe. Conform opiniei lor, Gorghiu era o zdreanță care trecuse prin paturile tuturor bărbaților puternici din partid, până ajunsese în vârful lui. Mi i-am și imaginat pe toți acești bărbați puternici, așezați în cerc și unindu-și în cuget și-n simțiri penisurile erecte, ca să se cocoațe pe ele noua președintă PNL, într-un număr perfect de circ. M-a apucat râsul, normal. Doamnele cosmopolite care spumegau erau însă foarte nervoase și indignate de modelul negativ pe care îl reprezintă doamna Gorghiu pentru întreaga societate, căci, după ce că s-a culcat cu mulți bărbați puternici din partid, se pare că s-a culcat chiar și cu unul însurat, la un moment dat, sau așa ceva. Jur că n-am auzit în viața mea pe cineva să spumege, invocând aventuri extraconjugale, cu ocazia promovării vreunui politician de sex masculin. Iar, când Ponta a devenit președintele PSD, n-am auzit că e un model nasol pentru societate, fiindcă s-ar fi cățărat pe căsătoria cu fata unui om important din partid (pentru care a mai și divorțat, hahaha).
Mai multă lume le-a pus nervoaselor despre care v-am povestit întrebări de genul: “Dar de ce bărbații ăștia puternici cu care s-a culcat Gorghiu nu și-au dat lor funcția aia supremă în partid, dacă erau așa puternici? De ce i-au dat-o ei? Păi, ori sunt puternici ori nu mai sunt?“. Sau “De ce e grav faptul că a avut iubiri cu bărbați din partid? Nu în mediul profesional se leagă cele mai multe povești între oameni? De ce e OK ca doctorii să aibă povești de amor cu doctori, profesorii cu profesori, iar Alina Gorghiu e curvă pentru că s-a îndrăgostit de colegi din politică, cu care – OMGGGGGGGGG! – a făcut și sex?“. Sau “Când o să terminăm cu ipocrizia și cu punerea la zid a femeii în ipostaza de amantă, în timp ce bărbatul poate sta o viață în ipostaza de amant, că nu-l judecă nimeni?“.
Nu au existat răspunsuri coerente la ele, doar valurile uriașe de furie au continuat să mai curgă o vreme. Mărturisesc că nu o cunosc pe Alina Gorghiu, n-am vorbit în viața mea cu ea, m-a șocat însă să aud din gura unor femei foarte evoluate cultural și profesional aceleași opinii pe care le are și mamaie, care-i absolventă de două clase și a trăit toată viața în fundul Bărăganului.
Așa cum mă șochează, în fiecare zi, să citesc prin social-media despre “păsărici”, “ziarizde”, “piarizde” și alte “-zde”, sub semnătura unor bărbați care par să nu vină chiar de la coada sapei și care, deși sunt și tați de fete, născuți din femei și căsătoriți cu femei, pe care bănuiesc că nu le consideră nici proaste, nici atârnătoare & interesate de bani, nici curve, continuă să cultive mitul femeii proaste și interesate, care atârnă financiar de bărbat și, în general, este o ființă inferioară purtătorului de penis care semnează frumoasele opinii despre “păsărici”.
Toate femeile pe care le cunosc eu, personal, sunt pe picioarele lor și s-ar descurca fără probleme dacă ar ieși din cuplul în care se află, unele câștigă mai bine decât soții lor, altele cresc copii singure și așa mai departe. Știu că cea mai mare parte a societății trăiește după modelul vechi, în care femeia e responsabilă cu reprodusul, crescutul copiilor și cratița (care nici măcar nu sunt considerate muncă), iar bărbatul e providerul care are liber să mai umble și cu altele, pentru că “muncește și aduce banii în casă”, ba chiar poate să îi tragă și “două peste bot” soției, dacă “ridică clonțul la el”. Știu și nu mă miră, așa cum nu mă miră că cetățenii care trăiesc în bezna minții, la Vaslui, o cred vinovată pe fata violată sălbatic de 7 hăndrălăi. Mă miră însă când văd oameni care se pretind cultivați și evoluați că privesc lucrurile aproape la fel.
Sper să mai prind, în viața asta, momentul în care bărbatul n-o să-și mai etaleze falnic penisul de care atârnă o sacoșă cu bani și funcții, după care aleargă femeile, devenind din când în când victima amantei cu fustă prea scurtă sau, după caz, a violatei cu decolteu prea adânc. Sper să-l mai prind măcar în mediile educate, unde ar fi mai ușor de înțeles că rolurile astea în care au fost înțepeniți bărbații și femeile sunt unele sociale. Și că, dacă am schimba istoria și puțin și anatomia, ar putea fi exact invers: femeile ar viola sau ar distribui funcții pe bază de presupuse servicii sexuale, iar bărbații ar fi de vină. Și că femeile nu pot fi curve mai mult decât pot fi și bărbații, fiindcă actul sexual liber consimțit între doi adulți e doar un act sexual liber consimțit între doi adulți și nimic mai mult. Iar sexualitatea feminină nu are de ce să fie tratată altfel decât sexualitatea masculină, cu atât mai puțin judecată în piața mare și pusă la zid.
Îmi povestea cineva de la o corporație din București despre un teambuilding la care s-a pus următoarea întrebare: “O femeie care venea noaptea de la amantul ei este omorâtă, pe stradă. Cine e vinovat? Femeia, amantul sau criminalul?”. Ei bine, răspunsul vehement al uneia dintre participantele la teambuilding a fost “Femeia, evident. Ce căuta noaptea, pe stradă, ce-i trebuia amant? Trebuia să fie acasă, lângă soț și copii”.
Deci? De ce ne mai minunăm de opiniile sătenilor din Vaslui? România e un mare sat din Vaslui.

2 comentarii :

  1. Foarte tare :)) Am ras cu lacrimi si eu si colegele de la munca , mi-a placut foarte mult! Adevarul pur in ce a scris :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai zis: "bezna minţii"! De-asta e din plin pe plaiurile mioritice! De altfel.... se şi vede!
    Excelent articol!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...