marți, 1 septembrie 2015

Un dulce sănătos-magiunul de Topoloveni

Remarc cu tristețe și nostalgie că gusturile copilăriei mele sunt doar o amintire frumoasă. Toată vara am căutat gustul roșiilor adevărate, din păcate chiar și cumpărate de la țărani, am găsit roșii care nu seamănă sub nicio formă cu roșiile pe care le mâncam la bunici, iar lista poate continuua.

Mai sunt oare în România produse naturale care au gustul autentic al copilăriei noastre? Da!!Pot spune un MARE DA, iar acesta este  Magiunul de prune Topoloveni.

Magiunul de prune Topoloveni nu conține conservanți, este un produs 100% natural, fără aditivi alimentari, fără E-uri.Fetelor, dacă vă spun că are gust de prune adevărate,și că este la fel cu magiunul bunicii, mă credeți? De mult timp nu am mai mâncat ceva atât de bun.

Magiunul de prune Topoloveni este un produs românesc, făcut după o rețeta originală de acum 101 ani. Ce îl face atât de special? Simplu.... este făcut dintr-un singur ingredient:prune bine copate, fierte la o temperatură controlată de maximum 68 de grade Celsius,în cazane cu pereți dubli,timp de 12-14 ore, astfel încât să se evapore toată apă. Datorită acestei metode, magiunul de Topoloveni nu are nevoie de conservanți.Poate fi consumat și de către diabetici.


Gustul este dulce-acrișor, vă spun o adevărată încântare pentru papilele mele gustative.Prețul nu mi se pare exagerat este 10, 50 ron în condițiile în care în magazine un borcan de dulceață sau magiun plină de conservați e până în 10 ron sau mai mult. La acest preț se adaugă transportul de 25 de ron indiferent de valoarea comenzii.

Mi-a plăcut prezentarea borcanului, are un snur  în culorile  steagului românesc în jurul capacului.

CE NU ȘTIAȚI DESPRE ACEST PRODUS?

M-a uimit faptul că acest produs este un produs care are certificarea de INDICAȚIE GEOGRAFICĂ PROTEJATĂ acordat de Comisia Europeană, fiind singurul produs tradițional românesc dintre cele 1000 de denumiri de produse protejate. Are 2 stele Michelin din 3, primite de Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles,fiind un produs cu un ,,gust remarcabil''.
Beneficii:
-energizant general al al organsimului.
-stimulează imunitatea prin creșterea rezistenței la infecțiile virale și bacteriene.
-stimulează procesele naturale de detoxifiere, are efect anti-aging.
-este indicat copiilor, facilitând asimilarea calciului, magneziului și vitaminei D.

Mai multe detalii despre calitățile magiunului, le puteți citi aici



Personal, o să îl folosim ca atare, consumat pe pâine,la nevoie.Este super delicios :)


În afară de celebrele clătite cu magiun,mi-am adus aminte de o rețetă super ușoară cu acest dulce sănătos.

Ruladă cu magiun Topoloveni:

-4 ouă
-4 linguri de zahăr
-4 linguri de făină
-1 plic zahăr vanilat
-esențe

Albusurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, făină, esența și se mixează bine. Se dă la cuptor, pentru circa 30 de minute.Blatul se pune fierbinte pe un prosop umed. Se pune magiunul pe tot blatul, se rulează cât e cald, cu prosopul, pentru a nu se rupe blatul. Se dă la răcit și se servește ca atare.


Uite așa puteți obține un desert sănătos, cu puține calorii, perfect pentru toată familia.


Topoloveana are multe bunătăți, am pus ochii și pe zacusca de ciuperci, care văd că, din păcate, nu mai e pe stoc, dar găsiți zacusca de vinete, și tot felul de dulcețuri, puteți comanda din bunătățile lor aici, pe site-ul lor.

 Magiunul se gaseste si in magazinele proprii (din Bulevardul Carol I, Nr. 57, Sector 2, Bucuresti si Bulevardul C. A. Rosetti Nr. 26, Sector 2, Bucuresti).




5 comentarii :

  1. Il am si eu in teste, ma gandesc sa incerca sa fac ceva dulce cu el, inca nu am decis ce. :) Te pup!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. si dulceturile lor sunt grozave si zacusca...
    au variante de dulceata fara zahar, extrem de gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca au inceput sa diversifice gama. Sunt o consumatoare a produselor de Topoloveni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe nu mai sunt ca-n vremea copilăriei. Cu roşiile... ai zis bine. Rar mai găseşti cu gust autentic, savuros. Mergeam în grădina bunicii şi mâncam roşii goale cu plăcere, direct culese din vrej.
    Foarte bune produsele de la Topoloveni! Şi o idee minunată, pe care ar trebui să o preia şi alţii. Avem nevoie de produse bune, sănătoase, autentice, căci sunt pline rafturile magazinelor de prostii atât de nesănătoase. Am văzut într-un magazin "dulceţuri" din....Egipt! Mai mult gelatină colorată, căci fructele...nu se prea vedeau prin borcane....
    O zi minunată, Ella!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am incercat aceasta gama, am auzit de ea, mi-ai facut o pofta de magiun.Din pacate, la noi, nu prea mai gasesti produse de calitate, uite ca totusi Topoloveni mentine gustul copilariei.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...