sâmbătă, 20 iunie 2015

Jocurile Lego dezvolta inteligenta copiilor

Să nu uităm niciodată să fim copii, aud de ceva timp în jurul meu. Poate marea problemă a adulților e faptul că și-au pierdut inocența o dată cu maturizare .Norocul meu este meseria pe care o am, căci sunt mereu în contact cu copiii și desigur minunea mea de băiețel în vârstă de 5 ani. Alături de el, retrăiesc multe momente din copilăria mea și îmi dau seama că pentru copil, mama e întregul univers alături de care descoperă lumea.


Copiii din ziua de azi au la dispoziție multă informație, dar și multe jucării.În copilăria mea nu am avut atâtea jucării pentru că pe atunci poate erau alte timpuri,sau poate ai mei aveau și alte cheltuieli.Nu ne-a lipsit nimic, dar uneori îmi doream mai multe jucării și ai mei nu îmi luau.De aceea, mi-am promis ca băiețelului meu îi voi lua mereu jucăriile pe care și le dorește, căci nu vreau să îi lipsească nimic din bucuria copilăriei.

Am grijă ca atunci când îi cumpăr o jucărie să fie de calitate, dar și să îi dezvolte imaginația si creativitatea. Băiețelul meu e înnebunit după mașinuțe, dar pentru că vreau să îl ajut să crească un copil inteligent îi cumpăr puzzle-uri,lego-uri sau alte seturi de creație. Am fost plăcut surprinsă să văd cum reușeste să facă un puzzle din 100 de piese.Eu nu aș fi reușit acest lucru,pentru că nu mai am răbdarea pe care el o are.

Să nu mai spun că se descurcă foarte bine și cu lego. Acum își dorește un lego city police și bineînțeles că îl voi lua, mai ales dacă e și cuminte. E musai să fie și cuminte, să merite jucăriile primite. Citeam pe net că puzzle-uri, lego sau alte piese pentru construit ajută la dezvoltarea mentală a copiilor deoarece copiii construiesc diferite structuri conform cu propria imaginație.Dacă nu știați numele de Lego vine de la creatorul companiei Ole Kirk Christiansen, LEGO provine din daneză LegGodt JOACĂ BINE.


Sunt multe posibilități de a le oferi copiilor șansa de a se juca și de a învăța jucându-se.Nu este nevoie de jocuri pe calculator, de tablete ci doar de jucării educative care îl vor ajuta să crească un copil sănătos și cu multă imaginație.Trăim în secolul vitezei, și desigur copiii sunt atrași și de laptop-uri, însă jocurile pe calculator au și un efect negativ asupra dezvoltării sociale a copiilor, aceștia având tendința de a se înstrăina.

Pe site-ul copil.ro, am găsit multe idei de jucării pentru băiețelul meu, de la mașinuțe, puzzle-uri, seturi de modelat până la jucării exterioare.Prețurile sunt accesibile, iar transportul este 13,99ron.


Copilăria înseamnă joacă,înseamnă jucării, dar mai înseamna bucurie, dragoste și inocență.Să nu uităm să mai fim copii din când în când!!!



7 comentarii :

  1. E foarte bine ca ii cumperi copilului tau jocuri Lego sau alte jocuri de constructie. Nu stiam de acest site. multumesc pentru recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu citisem undeva despre acest subiect, imi place ca ai abordat si aceasta tema.Un site util cu lucruri frumoase pentru copii ne-ai prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi ai mei băieţi au avut jocuri Lego la vârsta potrivită. Culmea e că mă prindea şi pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fii copil si sa nu vrei Lego....:)

    RăspundețiȘtergere
  5. O încântare să mă joc cu micuţa mea. Şi îmi vin nişte idei... de parcă ieri mă jucam cu fraţii mei. Alături de copiii noştri, retrăim copilăria noastră!

    RăspundețiȘtergere
  6. Copiii sunt cea mai mai bucurie a parintilor, si noi ca parinti facem totul pentru ca ei sa aiba o copilarie fericita. Foarte bune preturile pe site-ul copil.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Legooo da! Misot! :)
    Mie imi placea foarte mult sa fac puzzle-uri...si acum imi place, dar nu am nici unul! :))

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...