sâmbătă, 20 iunie 2015

Legenda celor 8 minute

Legenda spune ca o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:

Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.

Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce.

Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar 8 minute!”

Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis.

Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna.

Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:” Nu uita ce e cel mai important!”

Si cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.

In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important.

Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: “ Bogatia sufletului.”
Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important: “Bogatia sufletului!”


poveste preluata de pe internet


4 comentarii :

 1. Ahhh prea adevarat!!! Mi-a placut mult, parca m-am trezit dupa ce am citit. Multumesc pentru repostare. Liuba xXx

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumoasă povestire, și avem multe de învățat din ea. M-am înfiorat gândindu-mă ce durere și ce disperare trebuie să fi simțit femeia când s-a văzut fără copil... și pentru tot restul vieții ei...

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte bine subliniat, din pacate, in lumea noastra, valori precum adevarul, bunul simt, demnitatea, bunatate sunt perimate. Oamenii pun pret doar pe lucrurile materiale.

  RăspundețiȘtergere
 4. Minunată lecţie de viaţă! Dacă am şti mereu să facem cele mai bune şi înţelepte alegeri....
  O zi bună, Ella! :-)

  RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...