vineri, 19 iunie 2015

Vacanță de vis în Bucovina

Orice poveste începe cu a fost odată. A fost odată ca niciodată un loc scăldat de razele soarelui, înmiresmat de aroma ierbii proaspăt cosite, un loc în care istoria și măreția sunt la ele acasă.

E o poveste cu oameni frumoși și gospodari, cu plaiuri desprinse parcă din rai, e o poveste din țara noastra.
Mulți spun că țara noastră nu are ce oferi, mulți preferă să meargă în străinătate pentru vacanța perfectă. Eu zic că nu e nevoie să plecăm prea departe pentru a avea o vacanța de vis, căci țara noastra are atâtea de oferit.
Trebuie doar să știm să căutăm, să deschidem larg ochii și să vedem că frumosul e chiar mai aproape decât credeam.

Povestea de azi începe în și cu Bucovina,locul de legendă în care mi-aș dori să ajung în această viață.Să calc pe urmele lui Ștefan cel mare, să vizitez mănăstirile pe care el le-a construit, să mă întorc la originile mele e mai mult decât aș putea spera. Rădăcinile mele sunt acolo, dar soarta m-a adus departe în Oltenia. Tânjesc să ajung în Bucovina și sper ca într-o zi să îi arăt fiului meu locurile din care el se trage.

Ceea ce mă atrage cel mai mult în Bucovina sunt întinderile nesfârșite cu iarbă, veșnicia satelor încremenite în tradiții, oamenii gospodari, casele îngrijite, mănăstirile ctitorite de Ștefan cel Mare.

 Bucovina este de fapt România așa cum ea ar trebui să fie: caldă, primitoare, încărcată de smerenie, omenie și frumusețe. Nu știu dacă voi ajunge în Bucovina anul acesta, dar este pe lista mea de dorințe ascunse. Cu siguranță băiețelul meu s-ar bucura enorm de o astfel de vacanță,căci ce copil nu s-ar bucura să alerge nestingherit prin verdele crud bucovinean, bucurându-se de viața la țară în adevăratul sens al cuvântului.

Am făcut un mic research privind cazarea și am aflat că Best Western Bucovina oferă condiții excelente de cazare, unde copilul meu se poate bucura de locul de joacă din interiorul hotelului, dar totodată beneficiază de aer curat și plimbări în aer liber în zona hotelului.

 Ideea unui loc de joacă în interiorul unui hotel mi se pare genială, căci așa eu și iubi meu vom avea timp și pentru noi.De exemplu ne putem răsfăța în VitalitySpa, un loc deosebit în care mintea și trupul meu se vor încărca cu multă energie



Așa-i că acest loc e de poveste? Desigur, că o dată aflați acolo, nu am putea rata mănăstirea Voroneț. 

Pe lista mea ar mai fi mănăstirea Putna și Humor, locuri încărcate de spiritualitate,dar și de istorie, căci să nu uităm că pe acolo a călcat și Ștefan cel Mare, una dintre personalitățile pe care eu le admir în mod doesebit pentru curajul și modul de guvernare al Moldovei.


Mi-aș dori de altfel să văd și vestita chilie a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Ștefan cel Mare.Daniil Sihastrul vindeca bolnavii, alunga demonii și alina sufeințele oamenilor. În anul 1992, Biserica Ortodoxă Română l-a canonizat cu numele de Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul, ziua de prăznuire fiind de 18 decembrie.

O dată ajunși în Bucovina e musai să mă plimb printre cărările de munte, desigur cu un ghid specializat și chiar să învăț să călăresc sau poate chiar să pescuiesc. În plus în apropiere se află și parcul de agreement Ariniș unde poți înota, patina sau juca diferite jocuri: tenis, handabl, fotbal. 

Am descoperit de asemenea un program complet pentru familii cu copii dornice să exploreze Bucovina. Programul  tabara familia este destinat familiilor care doresc să redescopere tradițiile bucovinene prin ateliere de meșteșuguri populare, în combinație cu ateliere de teatru, sport, comunicare sau diferite activități fizice și excursii.Tot ne plângem că nu avem timp să petrecem timp cu copiii noștri, iată ocazia potrivită în care părinții dar și copiii se pot distra, relaxa, comunica și mai ales interrelaționa într-un mediu deosebit. Cu siguranță, va fi o experiență unică pentru orice familie.


Vedeți câte lucruri poți face în Bucovina, mi se pare genial că ai la dispoziție atâtea posibilități de petrecere a timpului liber încât nu te vei plictisi și vei petrece o vacanță de vis chiar la tine în țară.
O idee marca blogatu.ro

CE SPUNEȚI DE PROPUNEREA MEA TURISTICĂ? AȚI FOST SAU V-AȚI DORI SĂ AJUNGEȚI ÎN BUCOVINA?


4 comentarii :

  1. Nici eu nu am ajuns acolo, dar cu siguranta mi-as dori, e o zona superba.Ce fain e hotelul, are conditii super si pretui accesibile!

    RăspundețiȘtergere
  2. In Bucovina nu am ajuns, mi-ar placea sa vad manastirile de acolo.Ne-ai prezentat multe locuri frumoase de vizitat acolo.Foarte utila ideea acelei tabere de familie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost de doua ori, o data in copilarie si apoi in adolescenta, dar a treia oara, cu aparatul foto la gat, ar fi o experienta de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-as dori sa ajung sa vad manastirile. Pana acum le-am vazut doar in poze.Poate nu se implineste visul.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...