marți, 19 aprilie 2016

Algarve- destinația preferată a românilor

-Mami în Portugalia se vorbește portulagheza?  mă întreabă băiețelul meu foarte serios cu ochi mari si albaștri.

Mă abțin cu greu să nu râd și îi raspund: Nu, mami acolo se vorbeste portugheza. Dar ce ti-a venit să mă întrebi de Portugalia? Doamna la grădiniță ne-a intrebat ce țări cunoaștem si eu am spus Spania și Portugalia, dar nu eram sigur ce limba vorbesc acolo. E frumos mami acolo? 

- O, nici eu nu am ajuns acolo, dar am citit de mult timp într-o carte că în Portugalia există o zona tare frumoasa. Se numește Algarve.

- Wow,  și ce e acolo mami? 

- Sunt plaje nesfârșite de nisip, înconjurate de stânci imense, iar apa e de un albastru ca cerul. Demult, demult, oamenii au numit zona ,,eterna primăvara'' căci aici temperaturile nu depășesc 30 de grade, iar în Portugalia oamenii se bucură de 6 luni de vară.  Chiar și în septembrie sau octombrie, când la noi este frig, poți merge în Algarve și să te bucuri de o vacanță de vis.
3f46a3c0-e110-4dc6-93de-72f50003a498

- Mami, mami dar au portocali în Portugalia? 

- Da, la tot pasul găsești lămâi si portocali plini de fructe, căci fiind o climă caldă tot timpul anului, aici găsești mereu fructe exotici. 

- Wow!!! Vreau si eu acolo. 

- Aaa si nu ți-am spus tot, acum ceva timp, în Algarve, multe bătălii s-au purtat căci multi oameni au râvnit la peisajele acestei regiuni scaldate de apele oceanului. Nu am mai continuat căci puiuțul meu adormise cu gândul probabil la plajele din Portugalia. 

Da, dragele mele, Algarve e pe lista mea de dorințe de foarte mult timp. E zona perfectă pentru a petrece un sejur de vis. Nu vă imaginați că este o zonă aglomerată, căci sunt peste 210 km de plajă și te poți bucura în voie de plajă. Cel mai mult mă încântă clima, să poți face plajă la temperaturi decente de până in 30 de grade, e o adevărată plăcere! Portughezii se bucură de peste 6 luni de soare și vreme caldă, deci ce poate fi mai frumos decât un sejur în Algarve ? 


golf
Cu ocazia discuției băiețelului meu, am mai dat un search pe net pentru a afla mai multe lucruri despre Algarve. 

CE POȚI FACE AICI?

- te poți bucura de plajă, apă și soare.

- poți practica diverse sporturi nautice.

- restaurantele cu specific local te îmbie cu specialități de tot felul.

- seara,  orașul prinde viață și te poți distra în cluburile de noapte.

- în Faro, capitala regiunii Algarve, puteți admira arhitectura clădirilor, partea veche a orașului și catedrala din Faro. Tot aici puteți vedea portul, iar seara, terasele și cafenelele vă îmbie la nopți albe, petrecute într-o atmosferă plăcută.


Faro Arco da Vila

- pentru cei mici, un loc special care nu poate fi ratat este parcul tematic ZooMarine, unde principala atracție este delfinariul, showurile cu pirații sau spectacolele cu lei de mare și foci. Piticii voștri nu se vor plictisi cu siguranță. 

Am găsit toate aceste informații pe Aero Travel una dintre agențiile turistice de top din România, poziționându-se pe bilete de avion pentru zona de business corporate. Ei sunt tour operatori pe destinații turistice preferate de români ca Skiathos, Algarve, Lefkada și lista poate continua.




6 comentarii :

  1. Ce mult mi-a placut dialogul vostru. Copilul vostru e un scump! Sa fie sanatos si fie ca intr-o zi sa ajunga si el in Portugalia. Pupici si multe zambete! Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow,ce peisaje......sper sa ajung si eu pe acolo intr-o buna zi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. wow,o destinatie superba ,peisaje si zone de vizitat super,toti ne/am dori sa ajungem intr/o buna zi acolo,poate copii nostrii or sa aiba norocul acesta ,ca noi...muncim!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce peisaje superbe <3
    abia astept vara sa merg in concediu, desi inca nu am decis unde

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu imi doresc sa merg in Algarve, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pana in Portugalia nu am ajuns, desi mi-as dori :). Am fost insa in Spania, in zona Valenciei si mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...