joi, 29 ianuarie 2015

Venetia-destinatie de vis pentru Valentine's Day

Dragostea e compusă dintr-un singur suflet care locuiește în două trupuri, spunea Aristotel.Cam așa văd și eu dragostea, o conexiune mentală și sufletească dintre două persoane. Poate pare desprinsă din basme, poate sunt eu de modă veche, dar iubirea este un sentiment care ar trebui să fie pur, sincer, și mai ales reciproc.

Poate nu întâmplător am ales numele blogului, dragostea nu este o poveste de basm, e o alegere.O alegere frumoasă, alteori grea, dar mereu împreună, în doi, sau în 3 sau 4, dacă apar și cei mici.

Sărbătoarea iubirii vine cu pași repezi, curând o să vedem prin magazine tot felul de chestii siropoase, mă rog, pentru cineva singur, e chiar deprimantă perioada, dar DRAGOSTEA e la tot pasul, așa că nu se știe când ne va ieși în cale.

Ce spuneți de Veneția pentru petrecerea lunii de miere? Dar de ce să așteptați până la luna de miere, când Valentine's Day bate la ușă?
Orice cuplu are nevoie e o astfel de escapadă romantică, și ce poate fi mai potrivit decât VENEȚIA? O plimbare cu gondola, cină romantică la un restaurant italienesc,graiul dulce,melodios al italienilor, sunt doar câteva motive să te îndrăgostești din nou.
Am dat o raită pe GeniusTravel.ro și am găsit pentru voi un hotel chiar în centrul Veneției cu prețuri  foarte bune pentru un city break.

Dacă ar fi să aleg o escapadă, cu siguranță aș merge aici cu iubitul meu. Hotelul Centrale are restaurant, serviciu de bar, conexiune Wi-fi, iar camerele beneficiază de aer condiționat, încălzire, baie privată, televizor și telefon.

În Veneția, poți vizita Piața San Marco,așa numita inima a Veneției, unde se află Biserica San Marco și Palatul Dogilor.care fascinează prin arhitectura și istoria lor .
Basilica San Marco,cunoscută sub numele și de domul din Veneția, este anual vizitată de milioane de turiști, impresionați de arhitecutra bizantină.

Aici se mai poate vizita Puntea Suspinelor, numită astfel din cauza suspinelor prizonierilor care treceau pe aici înainte de a fi executați.

Nu uitați că în februarie, are loc Carnavalul de la Veneția, vestit în toată lumea pentru festivitățile sale.Carnavalul marchează trecerea de la iarnă la primăvară, datează din anul 1296, și atrage turiști din toate țările prin concertele de muzică clasică, concursurile de măști, piesele de teatru și alte modalități de petrecere a timpului liber. Aveți aici oferta completă pentru o vacanță  în perioada Carnavalului de la Venetia.


VOI UNDE V-AȚI PETRECE VALENTINE'S DAY?

8 comentarii :

  1. Veneția este o destinație excelentă pentru orice cuplu, de ziua îndrăgostiților sau nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, Venetia! Am fost acum vreo 5 ani dar m-as intoarce oricand, e o destinatie de vis, cu adevarat. Sunt multe de vizitat in Ventia, primul obiectiv pe care l-am bifat a fost renumita Piazza San Marco, un loc impresionant, unde poți auzi mai toate limbile pământului (ei, hai, nu chiar toate, dar eu am auzit destule de multe, deși nu le-am putut recunoaște pe toate, în special pe cele asiatice), dar de jur împrejur vei găsi multe clădiri de o vechime și faimă remarcabilă, precum: Palazzo Ducale, Biblioteca Nazionale Marciana ridicată de Sansovino, Bazilica San Marco, Torre dell’Orologio(Turnul cu Ceas), Procuratura, ale cărei aripi ascund Muzeul Correr și Clopotnita San Marco, de unde poți privi Veneția de sus.

    O așa îmbinare armonioasă de arhitectură bizantină, gotică și renancentistă nu vei mai găsi pe nicăieri. Se zice că Napoleon ar fi afirmat despre această piață că ar fi salonul Europei, și îi dau dreptate. Ai o ciudată senzație de apartenență la unitatea primordială a lumii în acest loc, simți că orice barieră de cultură, limbă sau obiceiuri se șterge în fața atâtor frumuseți.

    Inca de anul trecut a inceput sa ma bata gandul sa ma intorc in Ventia si tocmai de Carnaval as vrea, fiindca n-am fost in perioada aceasta niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sinceră să fiu, nu m-aș duce de Valentine's Day la Veneția. Nu zic că nu-i frumoasă, nu zic că nu sunt multe de văzut, dar... e prea multă apă printre clădiri ! ☺ Dacă e vorba să fie apă, atunci aș prefera o insulă grecească sau italiană.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am fost niciodata intr-o vacanta in afara tarii asa ca pentru mine orice destinatie e de vis. La Venetia m-as duce mai mult pentru carnaval decat pentru gondole si sunt sigura ca ar fi o experienta superba

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Sper să ţi se împlinească visul. Eu prefer ceva mai multă linişte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine nu şi-ar dori o plimbare la Veneţia? Un loc încărcat de istorie şi cu multe monumente impresionante. Şi, de ce nu, un prilej de plimbare cu gondola!
    Când o să ajungi pe acolo, să ne povesteşti! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. am fost de doua ori la Carnavalul din Venetia, de doua ori în luna martie. Fasching-ul este o sarbatoare anuala la catolici, cu carnaval si multa distractie si perioada - cunoscuta si sub denumirea "al cincilea anotimp" se încheie în ziua când începe Postul Pastelui. Carnavalul atininge cotele maxime în saptamâna dinnaintea lasarii postului si anul acesta este într-adevar saptamâna a-7-a. (Pastele Catolic este anul acesta 5-6 aprilie) Data de 17 februarie 2015 - numita „Fetter Dienstag“ la nemti, "Martedì Grasso" la italieni, "Fat Tuesday" la englezi si "Mardi Gras" la francezi - va fi ultima zi de carnaval anul acesta.
    Cine doreste sa viziteze Venetia, nu merge niciodata in ultima saptamâna de carnaval, pentru ca aglomeratia este maxima! :) In plus, serile sunt deosebit de reci si umezeala din aer face sa ai senzatia ca e mult mai frig decât arata termometrul :))

    un start bun în weekend, Ella draga! pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie mi-ar placea Venetia, un oras romantic, pe gustul meu. D Doar ca iubitul meu il detesta, asa ca nu vom ajunge niciodata impreuna acolo. O destinatie interesanta ar fi Parisul, doar ca dupa ultimele evenimente nu se pune problema. :(
    Sa-ti spun drept visez sa revad Brugesul. E foarte potrivit pentru o vacanta in doi. Un fel de Venetie a nordului.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...