luni, 17 noiembrie 2014

Scaunele auto pentru copii nu sunt un moft,sunt o șansă la viață!


Era o zi de toamnă liniștită, cam mohorâtă, și cam aglomerată, așa cum e la fiecare sfârșit de săptămână. Până la grădinița lui Mihai nu era mult, dar pentru că era frig, Maria hotărî să meargă cu mașina. Maria era foarte atentă când conducea, mai ales când avea pe cineva în mașină,cu atât mai mult când era puiuțul ei în mașină.

La o intersecție, vru să treacă, ea avea prioritate, când deodată o mașină îi tăie calea. Frână cât putu, încercând să evite să intre în mașina care îi tăiase calea. Se oprise la timp. Uitându-se în spate, Maria răsuflă ușurată. Mihai avea scaunul auto special pentru el, centura pusă, nu i se întâmplase nimic.Dar dacă nu ar fi avut scaunul auto? Ce s-ar fi întâmplat atunci? La frâna bruscă pe care o pusese, tot ce e mai rău s-ar fi putut întâmpla cu Mihai.

Dragi părinți, siguranța copiilor în mașină este PRIMORDIALĂ. Nu porniți de la premiza că vouă, nu vi se poate întâmpla nimic, că sunteți atenți. Voi sunteți atenți, dar cei din jurul vostru sunt la fel de responsabili ca voi?Neprevăzutul și ceasul rău apar când ne așteptăm mai puțin.Fiți responsabili cu viața copiilor voștri atunci când conduceți.

Scaunele auto nu sunt o invenție a firmelor pentru a câștiga bani, gândiți-vă că dacă voi purtați centura de siguranță, copilul vostru de ce să nu fie așezat într-un scaun auto?

Am auzit comentarii cum că sunt scumpe, sau incomode, sau că îl ține mama în brațe, nu am nevoie de scaun auto. Probabil ați auzit și de cazuri de copii morți sau schinguiți pe viață pentru că nu au avut scaun auto. Studiile arată că riscul de moarte este de 54% în cazul copiilor sub 4 ani,care poartă centură.Specialiștii mai spun că cel mai sigur este ca scaunul auto să fie poziționat cu spatele la direcția de mers.Videoclipul de mai jos este edificator.

Mai jos aveți câteva modele de scaune de la erfi.ro


Scaun auto pentru copii cu o greutate între 15-36kg, recomandat copiilor între 3 și 12 ani cu ham de siguranță reglabil, și protecție la impact frontal, omologat pentru autovehicule în conformitate cu standardul european ECE R44/04.Pe măsura, ce copilul tău crește,spătarul scaunului poate fi îndepărtat, rămânând doar partea inferioară a acestuia, ce poate fi folosită ca înălțător auto.


Dacă copilul tău e încă bebe, puteți folosi acest model de scaun auto pentru bebe. Transportul este gratuit. Se fixează în automobil cu centurile proprii ale acestuia.


8 comentarii :

  1. In România nu auzisem niciodata despre aceste scaune pentru copii, însa în anul 2000 când ne-am mutat în Germania, am luat contact cu legislatia privind transportul persoanelor în automobil. Fetitele mele pe atunci 1in vârsta de 9 si 11 ani au avut deasemenea scaune speciale în masina. Este o masura absolut necesara. Ma bucur ca se introduce si in Romania.
    O saptamâna minunata sa ai, Ella draga!

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi sunt obligatorii de mult timp scaunele, doar ca din motive necunoscute, nu toti parintii aleg un scaun auto pentru copii lor.O saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt întru totul de acord cu tine. Îmi pare tare rău că nu toţi părinţii sunt conştienţi de pericole. :(
    Seară frumoasă, draga mea! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un gest mic poate salva o viata.Plus ca nu sunt asa scumpe scaunele, sunt unele la preturi f bune!

      Ștergere
  4. da! Siguranța copiilor este cea mai importantă! Vorbesc din experiență! Ar trebui să fie și campanii de responsabilizare în acest sens...

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord; unii zic ca nu au nevoie de scaun auto pentru copii ca ei sofeaza atent dar uita ca nu sunt singuri in trafic

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe modelele de scaune. Preturile, accesibile.Cat despre siguranta copiilor este, ai dreptate, primordiala!

    RăspundețiȘtergere
  7. Scaunul auto inseamna siguranta si singuranta inseamna viata, cam atat de importante sunt!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...