miercuri, 29 octombrie 2014

Siguranţa copiilor în maşină


Zilele trecute am văzut un tătic care îşi ţinea băieţelul de nici 2 ani în faţă cu el, ba chiar la volan, pe când întorcea maşina. Nu ştiu câtă minte avea respectivul tătic, pentru că eu stăteam şi mă uitam că mâţa în calendar la ei. 



Nu e prima oară când văd tătici care pun copiii în faţă, sau pe scaunul din dreapta şoferului, sau îl lasă între scaunele din spate.Cât de inconştient poţi să fii să îţi laşi copilul între scaune, copil de nici 4 ani? Nu am înţeles niciodată această atitudine iresponsabilă din partea părinţilor.

Tu, ca şofer ai centură, dar copilul din spate care stă între scaune ce se va întâmpla cu el, în cazul în care pui o frână bruscă, sau suferi un accident? Siguranţa copilului e primordială, şi eu conduc, dar pentru siguranţa copilul meu în maşină, am ales un scaun auto.

Legea ne obligă să folosim scaune auto speciale pentru copii de până la 3 ani. Riscurile, însă nu scad după vârsta de 3 ani, eu acum folosesc un înălţător care nu a costat mai mult de 70 ron, şi care asigură confortul şi siguranţa copilului meu atunci când conduc.

Iată o clasificare a scaunelor auto, conforme cu legislaţia în vigoare:

-grupa 0-nou născut-12 luni (sub 13 kg)
-grupa I- 6 luni-4 ani (9-18 kg)
-grupa II- 3-8 ani (15-25 kg)
-grupa III 6-12 ani (22-36 kg)


Întrebare:De ce un scaun auto?De ce să dau eu banii pe un scaun auto când îl pot lega cu centura de siguranţa a maşinii??


Răspuns:Folosirea unui scaun auto poate salva la propriu viaţa unui copil, riscul de moarte este redus cu 71% pentru nou născuţi şi cu 54% pentru copii mai mici de 4 ani, arată studiile.



Altă întrebare:De ce să dau eu banii pe un scaun auto când îl poate ţine soţia, mama în braţe??

Filmuleţul de mai jos vă răspunde DE CE ESTE ABSOLUTĂ NEVOIE DE UN SCAUN AUTO!




Eu am comandat scaune auto copii de pe babytrend.ro

Dragi părinţi, nu este o reclamă, dar anual mor atâţia copii în accidente rutiere, îi putem proteja atât de uşor, de ce să nu le asigurăm confortul şi siguranţa în maşină?

Bucuria de a fi părinte înseamnă multe: dragoste necondiţionată, grijă, afecţiune, siguranţă, joacă. 

Vă mai aduceţi aminte de caruselele muzicale? Am dat cu ochii de ele pe site. Am avut şi noi un astfel de carusel muzical când Bubu era mic, cu ce bucurie îl privea, cum i se mişcau ochişorii după animăluţele acelea.Ce vremuri,ce amintiri frumoase!!! COPILĂRIA E CEL MAI FRUMOS DAR DAT DE DUMNEZEU OAMENILOR, preţuiţi fiecare clipă alături de copii voştri!

P.S. Pe site găsiţi multe reduceri de Black Friday!!




6 comentarii :

  1. Eu nu am apucat sa-mi cresc asa copilul,dar nepoata e crescuta si plimbata exact cum zici pe etape de varsta si scaune.Acum 5 ani nu era nimic obligatoriu,dar ficamea a fost foarte stricta cu acestea. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. In Germania scaunele speciale pentru copii sunt obligatorii. Dar aici se si ruleaza cu viteza nelimitata... Germania este si gura tara din lume in care autostrazile nu impun viteza de circulatie, decat pe portiuni.
    Revenind la subiectul pe care l-ai abordat, vreau sa pun si eu o intrebare ;-) Oare cati soferi respecta limita de pasageri in autoturismul personal si de cate ori obliga pe cei de pe bancheta din spate sa foloseasca centura de sigurata ?! In Romania nu se respecta legile din EU! Am vazut deseori coborand dintr-o Dacie, 5 adulti si 2-3 copii!

    O zi faina! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un weekend placut si, sper sa treci peste toate problemele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Capul sus, toate trec si lucrurile se indreapta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am masina dar am 2 copii....circul cu taxiul daca e absolut necesar si,ma intreb,pe cand taxiuri dotate cu scaune auto pt. copii? Mi-as dori asa ceva sa stiu piticii in siguranta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Da! Fără nicio ezitare! Siguranța copilului este esențială!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...