marți, 2 aprilie 2013

Ziua internaţională de conştientizare a autismului

Zi de zi se nasc tot mai mulţi copiii cu probleme fizice, şi mentale. Autismul este cred una dintre cele mai grave ,,maladii'' care poate afecta un copil, pentru că pur şi simplu este un copil care deşi este normal, trăieşte în lumea lui. Iar în România problema copiilor autişti e prea puţin conştientizată şi se face mai nimic pentru ei. 

Azi, 2 aprilie 2013 este ziua internaţională de conştientizare a autismului. De ce revin cu acest subiect, pentru că am văzut copii cu autism, şi nu vreau să-mi imaginez durerea unui părinte atunci când vede că pur şi simplu copilul nu se integrează în societate, nu comunică,şi are o lume a lui.

Terapia pentru ei nu dă rezultate 100%, iar din păcate prea puţini dintre ei ajung să se integreze în societate.

Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Clădiri importante din întreaga lume au fost iluminate în această zi în anii precedenţi în albastru, precum: Empire State Building din New York, Opera din Sydney sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia.

Să ne gândim şi la ei chiar şi pentru o zi, şi să sperăm că şi în România se vor înfiinţa din ce în ce mai multe centre pentru copiii cu autism, care să fie şi gratis, pentru că în prezent am auzit de părinţi care plătesc milioane pe la terapeuţi. Ce fac atunci părinţi care nu au bani? Trist, dar adevărat!

,,Asociaţia Help Mălin te invita alaturi de copilul tau sa-ţi araţi solidaritatea faţă de cauza copiilor cu autism, marcând 2 Aprilie - Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului prin participarea la piesa de teatru de papuşi Pupăza din Tei susţinută de trupa de actori Muşchetarii. Evenimentul va avea locmarti 2 Aprilie începând cu ora 19.00 la Casa Artelor, str. Gheorghe Petraşcu nr. 56, Sectorul 3.

Intrarea la eveniment se va face pe baza de donaţie de minim 10 lei, in limita locurilor disponibile. Fondurile colectate vor fi folosite în susţinerea serviciilor gratuite pentru copiii cu autism, în cadrulCentrului Mălin de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică si Intervenţie Terapeutică în Autism.

De asemenea, ai posibilitatea sa sprijini serviciile gratuite ale Centrului Mălin şi prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit completând formularul 230. Detalii gaseşti urmând link-ul http://www.helpautism.ro/directioneaza-2.''

Sursa aici




Un comentariu :

  1. Anul trecut am redirectionat si eu cei 2% exact pentru o astfel de organizatie, centru...nu mai stiu cum se numea. Anul acesta nu mai am ce...
    Am un fost coleg de serviciu a carei nepotica s-a nascut cu autism. Din fericire mai putin grav si se spera recuperarea sa aproape completa.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...