joi, 7 august 2014

Jucării pentru copii, NU jocuri pe tableta!

,,Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată.'' Tom Stoppard

Creştem mari, ne pierdem inocenţa, şi totuşi copiii noştri se pricep de minune să ne aducă aminte de bucuria simplă de a fi copil. 

Mă uit la Bubu şi îmi dau seama cât de uşor poate fi fericit: îl bucură o maşină, o frunză, un băţ cu care umblă prin nisip, un melc găsit în iarbă, şi atunci mă bucur şi eu cu el. Prin copilul meu, îmi retrăiesc copilăria, îmi aduc aminte cât de frumos este să fii un copil fără griji, nevoi, serviciu şi stres.

Bubu a crescut, nici nu mi-am dat seama cum la 4 ani deja face puzzle-uri. A devenit chiar pasionat de aşa ceva, eu cu siguranţă la vârsta lui nu eram aşa isteaţă. Ce mai, copiii din ziua de azi ne întrec mult în inteligenţă, pentru că au toate condiţiile să îşi dezvolte isteţimea!

Cred că lui Bubu i-ar plăcea un cort cu maşini pentru momentele când mergem la ,,Maia'' pentru că au început să îi placă jocurile de rol, îşi face cortul prin casă din cearceafuri, vorbeşte cu maşinile, cu animalele de pluş.Superb!

Vara încă nu s-a terminat, aşa că toţi copii ar trebui să se bucure de joacă şi de jucării în aer liber, de minge, de paleta de tenis, de un cort, de o bicicletă, şi nu de tablete sau telefoane, cum am văzut mai nou că fac unii părinţi. 

Copilăria înseamnă joacă în aer liber, alergat, mers pe bicicletă, ţipete, murdărie, căzături,  nu tablete sau jocuri pe calculator.

Copiii nu trebuie ţinuţi ca într-un glob de cristal, cum am observat că fac unii părinţi: ,,Nu pune mâna pe aia că te murdăreşti'', ,,Nu te aşeza pe nisip că murdăreşti rochiţa'', oare am uitat cum am fost şi noi, când eram copii?


11 comentarii :

  1. Foarte adevărat ai spus! Jocurile în aer liber, copiii alături de părinţi, sunt cele mai frumoase şi educative. Şi reuşesc să strângă legătura de suflet din familie. Tableta sau calculatorul prind, din păcate, tare repede la cei mici, dar ele nu pot înlocui prezenţa şi iubirea părinţilor.
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timpul petrecut cu copii este inestimabil..O zi frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. O zi minunata cu multa joaca in aer liber alaturi de Bubu al tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu il vreau pe acela "Disney Princess"..... il pun in mijlocul curtii...... :)))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac, eu n-am avut cort cand eram ca Bubu...Acum sunt alte timpuri!!O zi buna!

      Ștergere
  4. Frumos scris. Dar cati parinti inteleg cand scrii NU TABLEATA, NU JOCURI PE CALCULATOR?
    Si, e tare gresit sa mergem pe ideea, care e de fapt o mare capcana, daca nu am avut eu, lasa sa aiba ei...
    De multe ori, tableta cica ii linistesc pe copii. Aparent asa este dar odata terminat jocul cumintenia se termina si e mai agitat si mai greu de moderat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine punctat,insa e foarte trist un lucru si anume ca foarte multi copii nu mai stiu ce inseamna aia copilarie.Au disparut jocurile gen ratele si vanatorii,leapsa,De-a v-ați ascunselea,fugarita s.m.a. e tare trist:(

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt foarte faine:)
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ai adus zambete cu aceasta postare...
    La noi, jocul pe tableta e cu program: 30 de minute zilnic (in vacante - fiica mea are 9 ani). Foarte rar primeste minute bonus!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...