marți, 22 decembrie 2015

Purtatul bebelusului-o placere pentru mama și copil

Sunt mamă de aproape 6 ani de zile, este o meserie care îmi testează limitele, care îmi oferă atâtea satisfacții în ciuda greutății pe care o implică această muncă. 

Nimeni nu se naște părinte, deși există multe cursuri care te învață cum să îți crești copilul, din experiență vă spun că fiecare copil e unic și că ceea ce citim prin cărți sau aflăm la cursuri nu se potrivește 100% puiuțului tău.  

Când băiețelul meu era mititel, zilnic ieșeam la plimbare. Aveam un cărucior, care pe cât de practic și util este, când ești mai tot timpul singură cu cel mic, devine destul de greu să cari și căruciorul și copilul. Îmi era extrem de greu să car căruciorul de la etajul 3, căci nu îl lăsam tot timpul în portbagajul mașinii, așa că mintea mea mustea deja o schimbare. Astfel într-o zi pe când mă plimbam prin parc, am zărit o mămică ce își purta bebelușul într-un marsupiu.  Bebelușul și mămica păreau atât de fericiți și relaxați încât am zis că e cazul să îmi iau și eu unul. Auzisem despre aceste marsupii sau port bebe-uri, dar încă nu eram convinsă că sunt cea mai bună alegere pentru copilul meu. 

Citind tot ceea ce am era posibil și imposibil de pe site-urile românești și străine despre port bebe, sling-uri, marsupii, am aflat că nu orice port-bebe este sănătos. Poziția sănătoasă a unui bebeluș într-un marsupiu este cu genunchii mai sus decât șoldurile (fundul și picioarele formează litera M) și cu spatele curbat în forma literei C. Această poziție este sănătoasă și este recomandată chiar și de medicii ortopezi.

Poze Manduca NewStyle - Sand (Transport gratuit  + CADOU)

Cel mai mare avantaj al purtării bebelușului este faptul că acesta este mai liniștit, se simte în siguranță, mai ales că îți aude și bătăile inimii tale. Recomandat este ca atunci când bebelușul e mai mititel să fie așezat cu fața către părinte în acest fel el se va simți ocrotit, chiar dacă se va speria de diferite lucruri cu care vine în contact, bebelușul  va fi în permanență în contact vizual cu mama care îl va liniști, ba chiar va dormi mai bine.

Acestea fiind spuse, am dat peste Scutecilă.ro un site online care susține purtarea sănătoasă bebelușilor.

 Am ales un port-bebe Manduca un brand german care susține coloana bebelușului, poziția lui fiind aceea de broscuță cu coapsele și gambele la unghiuri de 90 de grade.  Purtarea lui Bubu s-a dovedit o adevărată plăcere pentru amândoi. Contrar multor păreri nu m-a durut spatele absolut deloc, deoarece greutatea copilul se distribuie în mod egal datorită centurilor port bebe-ului. 

Astfel, am renunțat la cărucior folosindu-l tot mai rar și un port-bebe a devenit preferatul nostru în plimbările zilnice. Mi-a oferit libertate de mișcare, iar băiețelul meu s-a simțit în siguranță, și încrezător să descopere lumea înconjurătoare. 

Beneficiile baby-carrying-ului sunt multiple:

- bebelușul se simte în siguranță alături de mamă.

- faptul că îi aude respirația și bătăile inimii mamei așa cum le simțea în burtică îl ajută să adoarmă liniștit.

- mămica are libertate de mișcare, iar plimbările devin o plăcere.

- copilul nu se va speria de zgomote, lumini atâta timp cât este în brațele mamei. 

- coloana copilului este susținută permanent, poziția bebelușului fiind una sănătoasă din toate punctele de vedere.



Purtatul bebelușului este un obicei din cele mai vechi timpuri, să nu uităm că în trecut femeile nu aveau cărucioare și apelau la varianta purtatului. 
 Alege pentru tine și bebelușul tău cea mai bună variantă de a vă petrece timpul în primele luni de la naștere.



2 comentarii :

  1. Asa este,un sentiment minunat sa fi aproape de bebele tau,iar un port- bebe este recomandat pentru mama si copil,in primul rand k il simti aproape ,iar in al doilea rand k pe langa bebe poti face si cumparaturi ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este,un sentiment minunat sa fi aproape de bebele tau,iar un port- bebe este recomandat pentru mama si copil,in primul rand k il simti aproape ,iar in al doilea rand k pe langa bebe poti face si cumparaturi ;)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...