vineri, 12 septembrie 2014

Despre bani, vise şi credite


Voi ce aţi face cu 88.000 lei? Cred că primul răspuns sau mai degrabă întrebarea retorică ar fi: ,,Ce n-aş face, eu, cu 88.000 lei, doar să îi am??!!!'

Am fost oarecum tentată şi intrigată să răspund la această întrebare. Cine nu şi-ar dori o asemenea sumă de bani, dar oare ştim ce să facem cu banii sau doar i-am risipi haotic? Ne-am îndeplini un vis nebun gen o maşină sport, sau am da dovadă de altruism şi am face o faptă bună?

Răspunsul la întrebarea de mai sus, este simplu, atunci când ştii care sunt nevoile şi dorinţele tale. Am făcut şi eu un exerciţiu de imaginaţie, aşa că iată ce îmi spun vocile din capul meu să fac cu o asemenea sumă de bani:

1.Ca o bună samariteană ce sunt, ar trebui ca o parte să îi donez, dar cum să îi donez dacă aş obţine aceşti bani printr-un credit nevoi personale
Bugetara de mine, cu un salariu de mizerie (mulţumesc pe această cale Guvernului care în 2010, mi-a luat 25% din salariu) ştie la ce să se aştepte când vine vorba de instituţii bancare. Îmi amintesc acum vreo 2 ani, când am luat la pas toate băncile, pentru a obţine un credit de nevoi personale. Peste tot am primit acelaşi răspuns, ba chiar m-am lovit  de nesimţirea unor funcţionare care mi-au spus ironic: ,,Reveniţi, doamnă, când vă creşte salariul!!'' 
La  AVBS CREDIT nu o să daţi de asemenea oameni, din contră o să caute cele mai bune soluţii pentru dumneavoastră cu seriozitate şi profesionalism.  Şi totuşi o mică parte din bani, i-aş dona:)


2. Mămica din mine, ar zice: ,,Hey stop, ai un copil!'' Copil care numai sănătos n-a fost în ultimul an, aşa că aş da o fugă în Viena, nu ca să mă plimb, ci am merge la renumitul spital AKH pentru un control amănunţit. 


3. Fashionista din mine, cu siguranţă ar cheltui la foc automat vreo 1000 euro doar pentru haine.Hmmm..., de când aştept o astfel de plăcere nevinovată!!! Se apropie ziua mea, aşa că trebuie să mă răsfăţ singură, iar micile plăceri vinovate, sunt atât de dulci, de plăcute.Să pierzi ore bune prin magazine, şi să îţi cumperi tot ce îţi pofteşte inima, zău că nu m-ar deranja.


4.Afacerista din mine s-ar gândi să cumpere o casă. Poate nu chiar o casă, dar măcar o garsonieră, un mic teren, ceva. Garsoniera, pe care aş putea să o închiriez ulterior, şi astfel cu banii de pe chirie aş putea plăti creditul de nevoi personale de la AVBS CREDIT.



5.Iubăreaţa din mine, ar vrea un week-end romantic sau mai mult, cu soţul ei, doar ei, doi pe o plajă exotică, sau undeva la munte..Ce bine ar fi!!! Tânjesc de mult timp la asemenea momente alături de Iubi meu!!



Revenind cu picioarele pe pământ, un credit de nevoi personale se poate folosi pentru tot ceea ce vreţi voi fără ca nimeni să vă întrebe la ce folosiţi banii. Interesant este că puteţi verifica online şi gratuit creditul care vi se potriveşte prin aplicaţia calculator de credit, aplicaţie care merge doar de pe smartphonurile Android sau iOS, şi să vă spun un secret.. aplicaţia merge doar dacă introduceţi codul 1234.


V-am tentat cu răspunsurile mele de mai sus? Aş adăuga că banii nu aduc fericirea, şi nici nu o întreţin, vorba cântecului, dar banii vă pot ajuta să rezolvaţi o problema urgentă, poate vă ajută să ajutaţi la rândul vostru pe cineva drag atunci când acesta este bolnav, să vă îndepliniţi vise de o viaţă, cum ar fi o croazieră în jurul lumii, o maşină sport, sau să faceţi fericiţi pe cei din jurul vostru oferindu-le copiilor sau nepoţilor un mic ajutor pentru un start bun în viaţa! Voi alegeţi! 




23 de comentarii :

  1. Sincer,eu cu 88.000 de lei mi-aș cumpăra Paradisul în România.În primul rând mi-aș lua o bibleotecă mare de tot,cu toate cărțile pe care mi le-am propus să le citesc.Mai apoi,mi-aș ajuta părinții și oamenii săraci care sunt mereu la ușa noastră.Și nu în ultimul rând,aș dona spitalului orașului nostru,cu condiția ca după ce voi deveni un medic renumit să mă primească ei,primii,acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oho, ce de bani, eu i-as investi in calatorii si haine. Si mi-as plati si niste cursuri sau o noua facultate ca vreau o reconversie. :D Ar fi foarte utili acesti bani in special pentru cei cu salarii mici si visuri mari. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Ella!
    Ce întrebare!Ce de bani,la care sincer nu visez că știu, că nu îi voi avea niciodată!
    Un weekend plăcut îți doresc!
    pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu iti dai seama oare ce as face eu cu banii aia?:D Mi-as deschide magazine online :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Creditele bancare au fost intotdeauna un subiect delicat...nu m-as aventura sa-mi fac unul decat daca as fi intr-o situatie destul de disperata si n-as avea incotro. Nu mi l-as face ca sa-mi indeplinesc cine stie ce vise. Daca as castiga spre exemplu suma de bani de mai sus, ma rog doar sa nu fiu egoista :))
    As avea nevoie de parerea ta la acest articol te rog: http://zaombla.blogspot.ro/2014/09/copil-fiind-de-ursi-ma-indragosteam.html
    As vrea sa raspunzi la intrebarile din josul articolului daca se poate. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă ai avea o așa sumă sau banii ar veni ușor...atunci apar alte probleme, ce te vor schimba cu siguranță.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am fost si nu sunt adepta creditelor bancare, poate din scepticism sau poate din ideea adanc inradacinata in mintea mea cum ca bancile sunt niste camatari cu acte in regula (apropo nu merge linkul la calculator credit). Am avut in decursul vietii de pana acum multe dorinte, visuri dar majoritatea in mai mare sau mai mica masura mi s-au indeplinit iar care nu s-au concretizat au ajuns sa isi piarda din importanta. Singurul lucru care mi l-as dori ar fi sa am o rezerva nelimitata de sanatate sa le ofer tuturor celor dragi, sa imbatranesc frumos alaturi de sotul meu si sa ne bucuram de fetita noastra si poate si de viitorii copii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, familia este cea mai importanta, asa este.Acel link cred nu merge pentru ca este o aplicatie pentru telefon, am verificat si eu link-ul si este dat corect..

      Ștergere
  8. Nu aș vrea să fiu nevoită să fac un credit pentru o sumă atât de mare, nu sunt adepta creditelor bancare. Așa că îi las pe alții să viseze frumos. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu mi-as lua muuuulte multe carti, apoi i-as ajuta pe parinti sa termine casa, iar apoi as mai lua ce am eu nevoie.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu as investi banii in niste investigatii medicale si eventuale tratamente

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu banii aceia poate am incepe treaba la casa noastra: sa cumparam o parte din materiale. Sau poate am investi si noi in niste reparatii personale, o asigurare ca pe viitor vom fi tot intregi (tratamente sau analize medicale). Dar acuma, cu toate acestea, ce imi doresc cel mai mult e sa plec undeva vreo saptamana, cu sotul si Emi, sa ne relaxam. Nu am reusit anul acesta si nu stiu daca mai prindem ceva. Vreau relaxare si momente cu familia intr-un cadru diferit :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmmm, usoara intrebarea, usor raspunsul! I-as cheltui! Repede, pentru ca am o lista de chestii care mi-ar trebui luunga :)

    RăspundețiȘtergere
  13. te rog frumos sa modifici codul aplicatiei, nu mai este 0001, este 1234. S-au facut niste schimbari la aplicatie si s-a schimbat si codul.
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Intai gandeste-te la tine , la familie , vedeti ce va lipseste sau ce ti-ai dorit pana acum si nu ai putut avea. Investeste in tine, in voi...!!! Oricum, banii nu vor fi de-ajuns niciodata pentru ceea ce ne-am dori Noi...

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu zic să aplici punctul 4.
    Este o vorbă care spune cam aşa: "când faci datorii asigură-te că le plăteşte altul!" :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa ne gandim... Sunt atatea pe care le-as putea face! Un acoperis nou pentru casa, niste investigatii medicale, o vacanta la munte (departe de lumea dezlantuita). Lista ar putea continua!

    Mi-a placut modul in care ai analizat tu aceasta situatie ipotetica!

    Te pup, Ella!
    Cele bune!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  17. Adevarul este ca sunt atatea de facut, incat este greu sa alegi... Mie imi place sa folosesc urmatorul termen "prioritizare"... In orice caz, vestea buna e daca banii vin cand e nevoie de ei si in conditii "umane".
    bafta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu mi-as plati datoriile, apoi mi-as cumpara o garsoniera si eventual o masina. Faina postarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Primul lucru pe care l-as face: mi-as cumpara o masina de numarat bani.
    Trebuie sa fiu sigur ca sunt toti...al doilea lucru ...habar n-am ...sa vina si vad dupa ce fac cu ei!!!

    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesanta postarea, e bine de stiut, mai ales ca si eu as vrea un credit.

    RăspundețiȘtergere
  21. Formularile corecte sunt: AVBS Credit, credit nevoi personale si calculator credit. Cu litere mari si mici, exact cum ti-am scris eu.
    Te rog sa modifici, a fost greseala mea ca nu am specificat in brief. Nu vei fi depunctata! :)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...