joi, 13 noiembrie 2014

Povestea Fetei moşneagului- varianta modernă



Imaginaţi-vă un oraş gol, lipsit de culoare, lipsit de glasurile pline de bucurie ale copiilor, un oraş trist şi mohorât. Imaginaţi-vă că la ieşirea din casă, vedeţi bănci rupte, coşuri de gunoaie stricate, iarbă cât curprinde, pomi lăsaţi în paragină. Inchipuiţi-vă doar trotuare goale, fără locuri de joacă pentru copii. Unde se pot juca copiii într-un astfel de oraş, pe asfaltul rece şi cenuşiu sau în locurile de joacă ponosite şi ele de atâta amar de vreme? Noroc că pe acolo trece fata moşneagului. O să spuneţi, cum adică fata moşneagului? Fata moşneagului din povestea cu pricina?

Da, chiar ea! Trece pe lângă un parc cu leagăne rupte, cu tobogane găurite, şi i se face milă de ceea ce vede în jurul ei. ,,Te rog, curăţă-mă,repară-mă şi îi promit că într-o zi o să îţi fiu şi eu de folos, prinse a vorbi leagănul rupt.

,,Ajută-mă şi pe mine, îi spuse toboganul.Copiii mă ocolesc de câte ori mă văd, îmi spun că sunt murdar şi ruginit.''

Fata moşului, se gândi cât se gândii, şi îşi chemă prietenii în ajutor.
Aceştia lucrară din greu ca parcul vechi şi ponosit să redevină mai frumos ca niciodată. Nici un detaliu nu putea fi lăsat la voia întâmplării. Iată că în curând, în locul vechiului parc trist apăru minunăţia de mai jos:



Locul de joacă avea altă faţă, părea desprins din poveşti. Ba chiar avea şi o căsuţa pentru joacă.
Fata moşneagului mulţumii prietenilor săi de la decorurban.ro pentru că, datorită lor, locul acela căpătase viaţă.

Copiii veniră în parc cât ai zice decor, şi nu le venea să creadă cât de frumos era parcul lor acum. Locul mustea de copii, iar ţipetele lor de bucurie se auzeau până departe. Inima fetei moşneagului creştea de bucurie. 

Încetul cu încetul, oraşul cel vechi prindea viaţă, decorul se schimba,iar din loc în loc apăreau bănci curate şi lustruite.


Mergând mai departe observă cum pe străzi răsăreau jardiniere pline de arbuşti ornamentali, care îi zâmbeau fericiţi.Parcă şi soarele strălucea mai cu putere.

Nimic nu mai părea trist şi ponosit, peste tot, se auzeau glasuri vesele de copii, oamenii priveau cu admiraţie ce frumos arăta oraşul lor acum, iar Fata moşneagului era mulţumită de prietenii ei.

Fata moşneagului zâmbeşte. De pe toboganul cel nou, apare un căpşor vesel de băieţel..,,Mami, mami ce frumos e aici!''
,,Toboganul îi spune fetii: Ţi-am spus că o să îţi fiu şi eu de folos cândva?

Micile detalii pot da o nouă faţă casei voastre, străzii pe care locuiţi, locului de joacă, întregul oraş poate părea desprins din poveste.




6 comentarii :

  1. Oamenii astia par niste vrajitori moderni. Foarte utili in viata de zi cu zi. Frumoasa adaptare, Ella. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place povestea moderna a fetei cuminti si imi place si recompensa ei

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, nu trebuie prea mult ca sa ai locuri decente. E nevoie doar de mobilier facut cu bun gust.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe alte locuri aflate la nevoie ar primi cu bucurie vizita fetei mosului si a prietenilor ei... Ar face bine sa se plimba mai mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar place si mie sa am o fata a mosneagului pentru parcul de joaca de langa bloc. E cel mai apropiat de noi si ar cam avea nevoie de putina atentie, culoare, pentru ca de copii zburdalnici are parte din plin. Frumoasa adaptarea povestii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamneee, Ella, atât de frumoasă povestea!:)) Și la noi tot cam așa e... Bine, fata moșneagului fiind Olguța (primăriță:) ) și noua domnă directoare!:) Primărița se ocupă de oraș: tpae chișcurile/magazinașele să fie din imitație de lemn, a făcut un nou loc de joacă, a renovat o bună parte din oraș....sunt încântată! Și, mai nou (în sfârșit!!) se plimbă polițiști prin oraș chiar dacă nu e niciun eveniment... Iar directoarea noastră renovează diverse părți din școală, a pus felinare la intrarea elevilor, brăduți.... Foarte drăguță! Trebuie să scriu odată despre toate astea pe unul din bloguri...:))
    Te pup, Ella! Seară frumoasă!<3

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...