sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Copiii și jocurile online


Generația de azi e cu mult mai ,,evoluată'' decât am fost noi, pe când aveam vârsta lor. Noi nu am avut calculator sau laptop, ei au tableta, smartphone, ba chiar play station. Nu putem opri copiii de la evoluția tehnicii, oricât am vrea. Trebuie să ținem cont că, dacă noi ca părinți îi vom opri de la internet, jocuri sau alte lucruri, vor găsi un prieten, o sală de jocuri, și nu vom face decât să îi îndepărtăm de noi. Trebuie avut grijă, însă la timpul petrecut de copii în fața calculatorului, pentru că să nu uităm, lumea virtuală are efecte de înstrăinare,de izolare, ca să nu mai vorbim de efectele asupra coloanei și ochilor.

Nici eu nu îl pot ține pe copilul meu departe de jocuri.
Am câștigat la un concurs o tabletă, pe care nu prea am folosit-o, dar Bubu, din prima a învățat să umble pe ea, știe mai bine decât mine să lucreze cu ea, și credeți-mă are doar 4 ani și 8 luni.Generația de azi ne depășește cu mult, sunt mai isteți, mai dezghețați și asta e foarte bine.

Zilele aceastea, căutam niște desene jocuri, adică jocuri cu personaje din desene, ca să îi mai ocup timpul lui fiu-meu, pentru că în sezonul rece, când stam mai mult în casă ne mai jucăm și jocuri pe tabletă printre altele.Pe cele pe care le are deja în tableta, s-a plictisit de avioane și motanul care vorbește.

Să nu vă mai spun că, la noi, televizorul merge doar pe desene, și știu toate desenele cu lux de amănunte. Adevărul este că decât să privesc tot felul de personaje gen ,,Barbie de România'' sau Narcisa mai bine văd un desen cu Barbie, am ce învăța.

Cum vă spuneam, am găsit jocuri cartoon network în română. Un site cu tot felul de jocuri pentru copii, parcă îmi fac și mie cu ochiul jocurile cu prințese :)) că doar eu nu am prins perioada cu jocurile,recuperez acum :)

9 comentarii :

  1. Nu pot sa spun cum am facut eu când erau fetele mici, pentru ca nu explozia electronicii si a jocurilor online s-a produs pe vremea când ele erau deja adolescente. Stiu însa ca nepoteii nostri nu au voie la jocuri computerizate decat o ora pe zi si la televizor se uita zinic, seara o ora, pe KiKa.
    Ei ies foarte mult în parc, indiferent de vreme. Si merg la sport si iau ore de muzica (instrument) si acasa exerseaza, se joaca mult cu prietenii în curte, citesc foarte mult carti - din hârtie ☺ nu electronice. Si eu sunt de parere ca asa este bine sa educam copiii.
    Te pup. Un start bun in luna decembrie! ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Jocurile contribuie la dezvoltarea inteligentei, memoriei si a capacitatii de adaptare, de aceea copiii ne depasesc in multe privinte. Noi nu am avut oportunitatile lor. Desigur ca timpul petrecut online trebuie limitat. Insa trebuie sa tinem cont ca ei traiesc in alta epoca si vor trebui sa fie pregatiti pentru ea, altfel vor cadea prada depresiei si anxietatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi ai mei sunt mult mai rapizi, dar dacă jucăm ceva de strategie sau trebuie să programăm ceva, se cam schimbă treaba. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta ca sunt mai rapizi, iar generatia de maine va fi diferita de cea de azi...este, in opinia mea, un lucru firesc...

    ps. incerc sa tin pasul cu ei:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dintre toate jocurile online pentru copii cred ca pentru baieti jocurile cu masini sunt cele mai atragatooare si, in acelasi timp speciale, ...

    RăspundețiȘtergere
  6. UIte, Ella, un tag de toamnă, ca la sfârșit de anotimp, pe care îl poți face și zilele următoare, chiar dacă va fi iarnă!:)) Ieri l-am găsit și eu:
    http://blogugulmarieimuzicasiimagini.blogspot.ro/2014/11/tag-autumn-melancholy.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Favoritul meu: NeedForSpeed. :) Nu, nu-l am instalat si nici online nu-l accesez pentru ca n-as mai face altceva. :) Stiu, pentru ca din acest motiv l-am si dezinstalat. Uneori, insa, ma mai joc, cand merg la nepoti. :) Dar nici lor parintii nu le permit mai mult de o ora sau doua sa se joace... electronic.
    Cat despre talentul celor mici la IT... Oh! Am auzit o conversatie intre doi pusti de scoala gimnaziala si, desi vorbeau romaneste, n-am inteles mare lucru. :)
    Seara minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  8. si vine alta generatie din urma :))) Eva mi-a schimbat programul la masina de spalat!!

    RăspundețiȘtergere
  9. eiii, tu vrei sa-ti tii copilul departe de jocuri cand abia ma pot tine eu ca o baba ce sunt? :)))

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...