duminică, 23 martie 2014

Ce mai halim?



Pate de casă 
Pateul de casă e preferatul meu şi pe deasupra foarte sănătos.Nu o să vă dau cantităţile exacte pentru că depinde de gusturile fiecăruia.
Se fierbe ficatul. Se pune la fiert un ou sau două.
După ce s-a fiert ficatul se dă pe răzătoare.
Separat se curaţă una-două cepe care se dau pe răzătoarea mică şi se călesc în ulei. Se amestecă ficatul dat pe răzătoare, cu ceapa călită, cu gălbenuşurile fierte, se adaugă o linguriţă de muştar, piper măcinat, sare, şi se freacă cu unt până se omogenizează complet. Cu salată merge strună.

Aripioare la cuptor

Eu le fac în punga magică, ies mai mult decât delicioase. Le-am pozat pentru voi aburinde. Plus că sosul e delicios. Punga magică a fost cu usturoi.

Desert...Fructe Goji

După atâta mâncare grea merge şi ceva mai sănătos.
Fructele Goji:
-conţin cea mai bogată paletă cunoscută de antioxidanţi
-topesc grăsimea în exces
-stimulează imunitatea
-diminuează colesterolul
-au mai multă vitamina C decât portocalele, lămâile, sau alt aliment obişnuit.

Le-am luat de la Catena, 13 lei reducere cu cardul. Destul de scumpe având în vedere că în pungă sunt doar 100 gr, dar ce nu face o femeie pentru a fi frumoasă şi sănătoasă?

3 comentarii :

  1. eu încerc sa ma tin departe de carne, luna aceasta. Manânc doar o data pe saptamâna peste sau fructe de mare la gratar. In rest prepar orez, cartofi cu rosmarin si cruditati de toate genurile: salate de rosii, salata verde, castraveti, telina, morcovi si fructe (mere, pere, capsuni, ananas, banane, pomelo). Ma simt tare bine :)
    O duminica faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu ma omor cu gatitul de cand am imbatranit.Din toate cate putin.Rau ca nu prea consumam fructe.Post n-am tinut niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa-ti spun experienta mea cu fructe goji. La inceput mi s-au parut super bune, apoi dupa vreo doua zile de consum regulat, daca depaseam doza de 5-6 fructe, mi se pareau prea amare si nu-mi mai placeau. Am ajuns sa le abandonez in dulap. :))
    Pate de casa as manca...o tona. :)) :P

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...