miercuri, 17 iunie 2020

Tu dezinfectezi sau doar cureți pardoselile? Află care sunt pașii corecți.

 

Tu dezinfectezi sau doar cureți pardoselile? Află care sunt pașii corecți.

 

O pardoseală curată nu este neapărat și una fară bacterii. Iar, după cum bine știm cu toții de câteva luni, riscul răspândirii virușilor și germenilor este crescut. Fiecare dintre noi încearcă, așadar, să facă tot ce îi stă în putință pentru a preveni infectarea. Dar oare o facem corect?


 

De exemplu, știai că podeaua din faţa chiuvetei din bucătărie găzduiește mai multe bacterii decât coșul de gunoi? Numărul lor este chiar dublu, conform unui studiu realizat de Consiliul de Igienă Globală.

 

Da, există bacterii și germeni în locurile cele mai neașteptate în casa pe care o considerăm curată. Una dintre greșelile frecvente pe care mulți dintre noi o facem este aceea de a curăţa pardoselile, însă nu și de a le dezinfecta. Atenție: cele două activități nu sunt sinonime! Așa că iată un ghid simplu care include pașii corecți pentru o igienizare corespunzătoare:

 

1.      Curăţă si aspiră

Indiferent că suprafața pe care o cureți este parchet sau gresie, mai întâi trebuie să fie aspirată sau măturată. Mopul nu este eficient în îndepărtarea prafului și a diverselor particule căzute pe podea. Dacă te apuci direct de ștersul pardoselii, vei reuși doar să le muţi dintr-o parte în alta. Mai mult decât atât, daca acestea nu sunt curățate anterior, pot zgâria suprafețele în momentul în care folosim mopul.

 

2.      Folosește apă caldă

Apa rece sau chiar cea la temperatura camerei nu permite o dizolvare la fel de bună a produsului de curățat cum o face apa caldă. Dacă ne dorim ca o soluție să acționeze la capacitate maximă, atunci în găleata de mop trebuie să folosim apă ușor încălzită. Acest lucru ne va ajuta și să îndepărtăm mai ușor petele de murdărie.

 

3.      Schimbă des apa din găleata de mop

Oricât de des am curăţa podelele din casă, zonele prin care circulăm zilnic se murdăresc ușor. Atunci când dam cu mopul, soluția pe care o folosim pentru a face curățenie își poate pierde vizibil din limpezime. De îndată ce vedem că apa devine închisă la culoare, trebuie să o schimbăm. În caz contrar, spălarea podelelor nu va fi deloc eficienta, iar nu doar mizeria, ci și bacteriile vor rămâne impregnate în pardoseală.

 

4.      Lasă podeaua să se usuce singură

Cel mai indicat, după ce ștergem cu mopul, este să deschidem ferestrele și să lăsăm suprafețele să se usuce natural. Dacă încercăm noi să grăbim procesul și să uscăm podeaua cu prosoape de hârtie sau textile, nu permitem soluțiilor să acționeze eficient.

 

5.      Alege soluțiile de curățat care și dezinfectează

Ultimul, dar deloc cel din urmă punct – produsele de curățenie. Poate cea mai importantă alegere pe care o ai de făcut este soluția de curățat și igienizat. Atenție, amestecurile făcute în casă, din ingrediente precum oțet, bicarbonat, lămâie nu au și capacitatea de a dezinfecta. Așa că de ce să nu alegi un produs profesional la îndemană și avantajos? Pentru a nu fi nevoie să faci două operațiuni – întăi să cureți și apoi să dezinfectezi -, adică să cumperi două produse distincte, mai bine alege unul care le face pe ambele. De exemplu, soluția de curățat și dezinfectat suprafețe Gerpostar Plus (1L) întrunește toate aceste condiții, combinând o maximă putere de curățare cu eficienţa bactericidă, fungicidă și virucidă şi cu cea de eliminare a 99.9% din germeni, bacterii și ciuperci. Soluția curăţă și dezinfectează orice tip de suprafețe: mese de lucru, obiecte sanitare, cabine de duş, interior/exterior electrocasnice, jucării bebeluși, accesorii animale de companie, coșuri și pubele de gunoi, toate tipurile de pardoseli. Datorită formulei sale cu mare efect rezidual, Gerpostar Plus continua să dezinfecteze suprafața și după aplicare, acționând constant timp de 2 ore și împiedicând înmulțirea agenților patogeni.

 

Curățarea și dezinfectarea podelelor nu trebuie să fie un proces dificil care să iți consume mult timp, ci unul eficient. Urmează acești pasi și bucură-te rapid de rezultat!



 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...