sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Jos DISCRIMINAREA..HW

Am participat recent la un curs pe tema egalităţii de şanse, şi a discriminării. Domnul formator foarte citit de altfel..şi doctor în psihologie, ne-a zis pritre altele că femeile sunt discriminate la greu atât în România, cât şi în alte ţări. Aşa arată studiile (pe ce mai dau banii aştia de la U.E. pe studii de cacao) că suntem foarte nedreptăţite.Ei şi de ce nu fac ceva în privinţa asta? A, da e greu să schimbi mentalităţi.

O ştiam eu prea bine că femeile sunt discriminate în România începând de la bani, locuri de muncă, familie, etc. Mă gândeam azi la o temă nu ştiu dacă veselă, dar cel puţin atât de ofertantă, pornind de la veşnica problema femei contra bărbaţi.

Tot la curs am aflat că Ceauşescu ne numea ,,lot fecund'' sau ,,lot reproducător'', deci discriminarea nu e de ieri, de azi.

Medalii date femeilor eroine care năşteau şi creşteau după caz 7, 8, 9 copii..Nu ştiu dacă să râd sau să plâng...




Căsătoria forţată cu tatăl copilului a fost întotdeauna soluţa cea mai dorită..Eventual NENOROCITU  putea să treacă pe numele soţiei...că doar se mărita. Din nou nu ştiu dacă să râd sau să plâng..


Inclusiv de la grădiniţă şi în şcoali copiii sunt îndoctrinaţi. Exemplu de poezie:

Familia mea

,,Bine e la noi acasă
Că avem viaţă frumoasă
Mama spală şi găteşte
Tata la lucru porneşte.''





Să continuăm însă cu ceva vesel...









Închei cu o chestie feministă..Orice pictor are nevoie de o schiţă, înainte de a crea adevărata operă de artă, aşa şi Dumnezeu a avut nevoie de o schiţă(bărbatul), pentru a crea perfecţiunea:FEMEIA :))

Această postare participă la HAPPY WEEK-END doar la vesela Elly





11 comentarii :

  1. hahaha! ai incheiat postarea frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mona, sa ai un week-end linistit alaturi de familia ta!

      Ștergere
  2. Si mie tot incheierea mi-a adus zambetul pe buze. La restul, ca si tine, nu am stiut exact cum trebuie sa reactionez, sa plang sau sa rad. :) :D
    Weekend linistit, draga Fairytale. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa fie si ceva vesel..dulcele vine intotdeauna la sfarsit!Sa fii iubita, draga Nice!

      Ștergere
  3. Noaptea ne bate liniștită în geam. Ne anunță că-i gata week-end-ul. De mâine începe o nouă săptămână, cu zi liberă, e drept.
    Să ai o noapte liniștită și faină.

    RăspundețiȘtergere
  4. Perspectiva asupra anumitor situatii s-ar putea sa fie usor deformata de trecerea timpului si de informatii diverse si contradictorii. Asta legat de perioada de dinainte de '89... Se discuta mult si nu mai stiu ce e adevar si exagerare pentru ca surse diverse spun chestii diverse.
    Insa, lasand asta la o parte, egalitate intre barbati si femei nu va fi si nici nu poate fi pentru ca nu suntem la fel. Iar despre discriminare...pe de-o parte imi pare mai mare acum decat atunci. Chiar daca aparent se proclama altceva. E complicat...foarte...
    In fine...sa lasam tristetile si sa zambim pentru ca avem de ce. Imaginile din partea a doua a postarii sunt foarte amuzante, atat cele cu caricaturi cat si cele cu diverse "zise"... Daca ar fi doar amuzante ar fi mai bine. Dar sunt si foarte aproape de realitate ;) :))
    Happy weekend in continuare, draga mea! Pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Discriminarea exista din pacate Elly si o simtim cred zilnic pe pielea noastra. Insa ai mare dreptate cand spui ca ultimele poze sunt foarte aproape de realitate, barbatii de ce sa nu recunoastem au acest stil deosebit! Un week-end cat mai linistit!

      Ștergere
    2. Pacat ca discriminarea nu este numai intre barbat si femeie, ea cuprinzand o arie mult mai larga!
      Asta e, lumea in carea traim!
      Partea vesela a postarii mi-a placut! :)))

      Ștergere
  5. Discriminarea nu se reduce la relatia barbat - femeie!
    Peste tot in lume majoritatea discrimineaza minoritatea si cei putenici pe cei slabi!
    Nu e atat o problema sociala cat una culturala!
    In Romania femeile nu sunt discriminate!
    In Bosnia, in Angola, in Irak, Afghanistan sau Turcia (iar exemplele pot continua) sunt cu adevarat femeile discriminate! In Romania daca o femeie care merita o functie nu o primeste se numeste discriminare, daca in situatia respectiva este un barbat se numeste... bad luck!
    Am auzit deseori femei aruncandu-le barbatilor "misoginule!" dar n-am auzit niciodata un barbat spunandu-i unei femei "Doamna, mi-e teama ca suferiti de misandrie"!
    Cred ca in toate ar trebui sa existe un echilibru!
    In urma cu 7 ani un blog facea trafic pe internet "De ce uram barbatii" iar tanara respectiva avea 19 ani! Era o misandra sau doar un copil cu experiente firesti pentru o anumita varsta! Putini dintre noi (aproape de zero) avem sansa unor alegeri intelepte pana la 25-30 de ani, asta nu inseamna ca trebuie sa ne uram!
    In fine, cineva mi-a spus odata "in spatele unui barbat puternic sta o femeie si mai puternica" pentru ca doar femeile slabe se simt discriminate si doar barbatii slabi discrimineaza cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate, noi stam destul de bine la capitolul discriminare. Eu lucrand mai mult intre femei nu prea m-am simtit in niciun fel discriminata, consider ca e mai mult de lucrat la mentalitatile unor anumiti barbati care considera ca femeia sta la cratita si barbatul la serviciu, sau ca barbatul e superior in toate femeii. Consider ca avem nevoie unul de celalalt, femeia de barbat, barbatul de femeie. Ma bucur ca ai intrat pe blogul meu, te mai astept si altadata cu mare drag!

      Ștergere
  6. Fairytale, vesel sau nu ... este o problema ... a tuturor timpurilor ... discriminare cred ca va exista cat va exista si specia noastra pe Pamant, intotdeauna va fi cineva mai puternic si altcineva mai slab.

    Si la noi, ca la nimenea ;;; rasu-plansu, dar mai bine radem.

    PS: Cam tarziu, stiu, dar am o explicatiune :)) : nu prea stau bine la capitolul timp liber, doar noaptea din cand in cand, de asta ajung si eu cand pot pe la blogurile mele.

    Pupici :* si o noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...