luni, 27 mai 2013

Vaccinul antisentimente negative

De câte ori încerc să mă ridic, sunt mereu doborâtă mai mult sau mai puţin de situaţii din viaţa mea.Mă simt o extraterestră în propria mea ţară, în propriul meu oraş, chiar şi la serviciu. 

Sunt sătulă, de fapt în acest moment îmi e scârbă la propriu de România, de ceea ce am ajuns, de ceea ce suntem ca popor!

Am devenit răi, nepăsători, totul se ocupă politic, poate chiar şi un banal post de măturător, iar cei care au ajuns un pic mai sus se cred adevărate vedete. De joi până acum am crezut că sunt puternică, însă astăzi am cedat la propriu. 

Am plâns ca o proastă la răutatea din jurul meu, la faptul că din cauza acestei bătăi de joc şi răutăţi la serviciu nu mi-am mai văzut copilul de aproape 2 săptămâni. M-am eliberat prin plâns, pentru că astfel simţeam că aş fi fiert încontinuu la foc mic. Iar după plâns a urmat un somn de vreo 3 ore, un somn din care nu m-aş mai fi trezit. E sentimentul acela..ştii că e târziu, dar totuşi te simţi atât de epuizat încât nu te poţi ridica din pat. După vreo jumătate de oră m-am ridicat.

În ultima vreme de la stres, gânduri, griji nu prea m-am mai odihnit aşa bine,azi era să fac şi accident cu maşina, din vina mea bineînţeles, noroc că am pus frână la timp. 
Ajunge! Nu mai vreau să las lumea rea să mă afecteze. 
Sunt într-adevăr un extraterestru într-o lume în care tronează propriul interes, făţărnicia, lipsa de umanitate, dar trebuie să mă imunizez. Îmi trebuie un vaccin pentru a nu mai simţi totul atât de intens, pentru a nu mai vedea răutatea din jurul meu, pentru a fi puternică. Poate s-o inventa într-o zi, vaccinul antisentimente negative.

Voi merge înainte, n-am încotro, însă cred că nu sunt singura din România care ar senzaţia că ar fi mai bine afară. Măcăr în străinătate te-ar răni un străin, aici te răneşte un om care cel puţin are aceleaşi valori ca şi tine, însă de multe ori..profeţii nu sunt iubiţi de ţară lor. Exagerez, însă aţi prins ideea.

Dacă vreodată mi se va da ocazia să plec din acest oraş nenorocit de ţară, unde nu mai găseşti nici măcăr un om ca lumea, voi pleca fără nicio părere de rău.
Sursa imaginii: dcnews.ro
www.dcnews.ro

Staţi liniştite voi fi bine. Un şut în fund e un pas înainte, mi-am reîncărcat bateriile, m-am liniştit sufleteşte, cu Dumnezeu înainte!Însă îmi promit mie că niciodată nu mă voi mai lăsa călcată în picioare aşa cum au făcut-o unii cu mine! Îmi promit că nu voi mai tăcea că voi spune ceea ce am de spus fără să îmi pese de consecinţe! 

Sunt pregătită de război!


Sursa:cinemagia.ro

Sursa: fundaluri.com





7 comentarii :

  1. ...........azi am plans de nervi.....motivele sunt in mare parte aceleasi! sunt sclav pe plantatia multinationalei intrun oras cu multi someri si locuri putine de munca. La mnca au fost umilinte, nedreptati doar pt ca unii simt placerea facand rau. Cat am fost gravida a fost dificil, ore suplimentare, concedii medicale neaprobate, scos de pe lisra maririlor de salar doar pt ca urma sa stau un an acasa, si azi am aflat ca sefa face tot posibilul sa nu-mi pastreze postul desi stau doar un an in maternal! in plus inca nu am primit indemnizatia de crestere a copilului desu actele au fost depuse cu luni in urma.....
    tb sa trecem peste toate, nu avem de ales! si cand prinzi uas deschisa catre alte zari, duceti-va! nu pierdeti nimic aici!
    fruntea sus si genunchii tari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar asa am zis si eu, cand voi gasi o usa deschisa voi fugi la propriu din tara. Sunt scarbita de atatea rautati, de saracie, de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. A trebuit sa mi se tabaceasca bine pielea pana m-am imunizat. Si nu cu vorbe bune sau laude mi s-a tabacit. Si ce doare cel mai tare e ca nu strainii te lovesc ci ai tai, cei pe care credeai ca te poti bizui. asa am invatat sa nu-mi pun sufletul in palma nimanui caci o palma se poate strange intr-un pumn care striveste.Dupa ce am invatat sa spun NU si sa ma asez pe mine si prioritatile familiei mele mai presus de dorintele altora m-am eliberat. Nu cred ca "in afara" esti tratat mai ingaduitor sau mai decent, cred ca acol ti-e mai usor sa spui acel nU care te salveaza de scavie. Ai plans, ti-ai sters cenusa de pe suflet, acum...go Planet! Zau ca si aia sunt tot oameni si nu-s cu nimic mai buni ca tine!Bafta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. e o diferenta totusi: aici esti umilit de ai tai, muncesti cu lunile fara sa ai timp de familie, ca sa-ti cresti copilul, pe un salariu de mizerie, in timp ce afara poate induri umilinte si dor de casa, dar munca e pretuita altfel! un sofer de taxi in SUA castiga in 2 luni aproape cat castig eu intr-un an, ca proiectant! ca sa nu mai vb de diferenta mare de preturi! o pereche de sandale H&M (ex asta imi vine acum in minte) costa in SUA vara trecuta 9 USD. Vara asta au aparut si aici, la 90 RON! iar preturile la mancare sau produse pt copii sunt muuuult, muult mai mici acolo. Am vbt doar de SUA, dar avem rude si in Europa, nu fac munci " de rusine", au chiar firmele lor, si traiesc o alta viata, fara sa fie umiliti de localnici. Nu se poate compara un stat civilizat, orice stat civilizat, cu Romania.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate Mona, aici muncesti pe un salariu de mizerie, si mai trebuie sa induri si mutrele sefilor, plus ca eu in concediu de crestere am stat doar 1, 5 luni, pentru ca am nimerit exact cand ne luat desteptu de basescu din indemnizatii, si stateam pe vreo 65o acasa. Cred ca in afara e mai bine platita orice munca. Castigi 1000 euro doar ca stergi la fund o baba, eu castig 1000ron, si cica am facultate si sunt o doamna, si asta dupa 8 ani de invatamant.Sunt total de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu stat doar un an acasa.....Sefa mi-a dat de inteles ca nu-mi tine postul liber daca stau 2 ani acasa....
      Asta dupa ce ea a stat acasa cate 2 ani pt fiecare copil.....

      Ștergere
  6. Nici nu stiu ce sa spun. Nici scarbita nu mai sunt, adica a trecut deja si faza asta.
    Tare mi-e teama ca si eu va trebui sa plec in afara. Nu gasesc nimic aici. Ba da, cateva sute de lei pentru 12 ore sau mai mult...asta se mai gaseste. Si nici asa ceva nu-i sigur...

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...