marți, 7 mai 2013

Tipuri de părinţi

Pentru că sunt mămică, şi ies zilnic în parc cu băieţelul meu, mai vezi, mai auzi câte ceva. Aşa că vă reprezint două tipuri de părinţi pe care le-am observat chiar săptămâna trecută, şi culmea în aceeaşi zi însă din lipsă de timp nu am avut timp să vă exemplific mai multe.

 TIPUL GLOBUL DE CRISTAL
Pe când eram în pădure..o fetiţă de 1 an si 8 luni, repet 1 an şi 8 luni, de mână cu mama ei a luat nişte pietricele şi i-a dat unei fetiţe mai mari în ochi. Tatăl fetiţei mai mari, pur şi simplu era să o bată pe fetiţă şi pe mama ei, a făcut un adevărat circ, că nu e educată fata, că fata ei nu a făcut NICIODATĂ aşa ceva. Cum naiba la 1 an si 8 luni să fie educată, când la vârsta aceea sunt total neştiutori, şi nu fac nimic cu intenţie rea???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu am văzut în viaţa mea un tip mai încuiat, nu ştiu cum l-o fi suportat nevasta-sa, că mie dacă îmi făcea aşa..îl dădeam DRACU la propriu! Cum adică să îmi împingă mie copilul, şi să se mai şi repeadă la mine???? Femeia a încercat să îi explice că fata ei nu a făcut-o cu intenţie, că sunt copii, nimic tipul o ţinea sus şi tare..că nu îşi educă fata, că el stă mereu cu fata lui, că o supraveghează, un nebun şi jumătate! Cred că dacă ar fi fost după el..o băga pe fata lui într-un glob de cristal, şi ar fi ţinut-o acolo până la 18 ani!

TIPUL LASĂ-MĂ SĂ TE LAS..

Eu întotdeauna am fost în urma lui Bubu, niciodată nu am stat pe bancă, şi l-am supravegheat de la distanţă, pentru că e copil. Acum mai stau şi eu 2 minute pe bancă, dar mereu sunt cu ochii pe el, nu-mi scapă nimic!
O mămică îşi lăsase copilul..care nu avea mai mult de 1 an şi 5 luni, pe rampele acelea pentru biciclete, skate-uri, iar ea stătea la un kilometru de el, că de era soare acolo unde se juca baieţelul. Eu stăteam pe bancă, şi Bubu se plimba cu trotineta lui în jurul meu, însă de când l-am văzut pe cel mic, mai aruncam un ochi şi la el, pentru că cei mari veneau cu rolele, bicicletele pe acolo.. Bineînţeles, că la un moment dat, un băiat mai mare l-a călcat pe picioruş cu BICICLETA. Pur şi simplu mi-a stat inima în loc! Noroc însă că nu i l-a rupt! Cum poţi ca mamă să stai la un kilometru şi să îţi laşi bebeluşul care deabea merge pe o rampă de metal..unde poate să îşi spargă gura, să cadă, să vină cei mari cu rolelele, bicicletele şi să treacă peste el..la cât e de mic? Am stat ceva în parc, şi ea n-avea nicio treabă, chiar m-am uitat..îl lăsa singur şi ea stătea de TAINĂ, cum se zice pe la noi..Până la urmă i-a atras un domn atenţia să aibă grijă, că poate îl lovesc cei mari, dar nu cred că a băgat la cap. Aşa mamă iresponsabilă n-am văzut niciodată!

Eu nu ştiu ce tip de părinte sunt, dar prefer să cred că sunt undeva la mijloc, adică întodeauna am fost de principiul că e copil, poate să mai lovească şi el pe cineva, sau să fie lovit, dar nu m-am certat niciodată cu niciun părinte, dar nici nu l-am lăsat nesupravegheat. L-am urmărit mai mult din umbră, că de trebuie să aibă şi el sentimentul de libertate, de independenţă, că e şi el bărbat:).

Însă sunt fel de fel de oameni, şi mai ales părinţi.

Numai bine!



9 comentarii :

  1. Stii ca atunci cand te uiti la un copil cand cade, te doare si pe tine, dar cand este acel copil este al tau, durerea e dubla !
    Eu nu am sa înteleg parintii care se poarta "violent" de fata cu copii si parintii care stau nepasatori atunci cand micutii cad!
    E tragic!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu si al meu sot am fost genul de parinti care am stat cu ochii pe odrasla ca pe butelie!Dar si era predispus catastrofelor, facea numai prostii! Nici noi nu le intelegeam pe mamicile care fumau (!) in grup si barfeau iar copiii isi faceau de cap. Ba una mi-a zis ca ea si-a lasat fata sa faca orice, ca ce daca s-a lovit, si-a spart capul, buza, ca asa se invata independent copilul !!! Adica busindu-se...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine stau mamicile grupuri grupuri si fumeaza, mananca seminte,barfesc, iar copiii sa faca ce-or vrea!

      Ștergere
  3. Hristos a inviat! (in primul rand)

    Mamica voi fi si eu in curand (cam o saptamana :D). Si mai ies si eu in parculetul de langa mine: mishuna,pur si simplu, de copii de toate varstele. Tipurile acestea le-am vazut si eu (fara sa vreau, stau si analizez ce se intampla in jurul meu si ma intreb, ma mir si caut raspunsuri). Mai sunt si parintii/bunicii prea protectivi: copilul mai trebuie si sa zburde fericit ca are parteneri de joaca, nu sa stea numai de manuta cu tine sau numai pe banca. Bisericutele de mamici adunate laolalta ca sa barfeasca sau sa faca ce stiu ele mai bine .... exista oriunde .... La fel si parintii nepasatori (lasa ca n-o sa moara dintr-o zgârietura!) .... Cel mai mult mi-a placut de un tata cu fetita lui: venise in parc .... toti copiii sunt fascinati de statuia ce troneaza in mijlocul parcului si toti se joaca cam in jurul ei, intr-un patrat imprejmuit ... la fel si fetita lui cu mingea ei ... o arunca in sus si radea ... cum vedea ca mingea se departa de ea ...fugea, si tatal dupa ea ...ea era mica (la vreun an si cateva luni) pe acolo mai toti erau ceva mai mari ....dar aveau grija sa nu dea peste ea sau sa o supere ...Frumoasa imagine a taticului vigilent ”din umbra” ... Off, si am scris kilometru de poveste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga viitoare mamica, bine te-am gasit! Iti urez o nastere usoara si un copil sanatos. Cred ca fiecare parinte stie din instinct ce e mai bine pentru copilul lui,la fel vei stii si tu. Meseria de parinte, caci e si ea o meserie se invata, nu ne nastem parinti. Mult succes, si sper sa mai revii pe blogul meu umil!

      Ștergere
    2. De revenit, revin! Pentru ca imi place ce am gasit. Multumesc de urari. Si eu cred la fel: meseria de parinte se invata, numai ca in viata e cam la fel ca la scoala .... mai sunt si neadaptati, tocilari care fac totul mecanic, numai din carti si repetenti. Culmea e ca, in ultima vreme, dau numai peste astfel de specimene .... cand eu vreau sa dau peste omul/parintele/scolarul de rand .... care se chinuie sa fie mai bun si tot invata ...si din greseli ... ale lui sau ale altora.

      Ștergere
    3. E bine sa citesti, insa crede-ma nimic nu se compara cu experienta ta personala. Metode de educare ce merg la alt copil, la copilul tau nu vor merge, deci Alexandra, noi sa fim sanatoase cu pui cu tot, ca sa ne crestem puiutii asa cum trebuie frumos.

      Ștergere
  4. Da, sunt parinti si parinti...
    Eu cred ca asa cum procedezi tu este cel mai bine. Copiii nu trebuie nici sufocati, nici lasati complet fara supraveghere. Cel putin in primii ani, cat sunt prea micuti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu deabea acum il mai las pe Bubu asa mai din umbra..Si are 3 ani, insa pana la 3 ani am stat cu ochii pe el mai ceva ca pe butelie, nu ca acum nu as sta, insa a mai crescut, mai intelege, stie ce nu are voie sa faca, insa sunt copii, trebuie mereu supravegheati!

      Ștergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...