marți, 8 ianuarie 2013

Scrisoarea copilului catre parintele sau
Manutele mele sunt inca mici, de aceea nu te astepta la perfectiune cand fac patul, cand pictez sau cand arunc mingea.
Treaba pe care am facut-o eu, te rog sa nu o faci inca o data.  Voi simti ca nu am facut  fata asteptarilor tale.Incearca sa iei partea buna din tot ceea ce fac;bucura-te ca m-am chinuit sa ma leg singur la pantofiori ,chiar daca n-a iesit decat un nod.
    
Piciorusele mele sunt inca mici ,te rog frumos nu face pasi mari ,ca sa pot tine si eu pasul cu tine.Nu uita ca sunt la inceput de drum.Ai rabdare cu mine.Voi invata totul,dar treptat,treptat.
Nu ma grabi,nu ma condamna si nu te necaji cu mine!Lumea asta are atatea mistere pentru mine, iar tu trebuie sa-mi fii invatator pe drumul vietii.
   
Ochii mei sunt inca mici, nu au vazut lumea asa cum ai vazut-o tu.Te rog,lasa-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepsesti pentru curiozitatea mea. Si nu ma limita inutil!

Nu te enerva cand intreb prea mult, prea des si cateodata acelasi lucru.Eu nu cunosc lumea din jurul meu si nici nu am pe altcineva in afara de tine sa intreb.Fa-ti te rog timp si pentru mine, explicandu-mi ce stii despre lumea aceasta frumoasa si fa asta bucuros  si plin de dragoste.


     Nu te teme sa-mi fixezi limite si reguli. Sigur le voi respecta daca esti consecvent  in aplicarea lor. Insa daca astazi spui una si maine alta, sigur voi deveni confuz si nu voi mai stii ce este interzis si ce nu.
     
Nu ma compara mereu cu fratii mei, cu colegii mei sau cu oricine altcineva.Sunt unic si niodata nu voi fi la fel ca altii.Sigur am si eu ceva special, fa-ti doar putin timp si vei vedea si partile mele bune. Eu nu voi fii pentru multa vreme copil, lasa-ma sa-mi traiesc copilaria si sa ma bucur de ea. Nu imi incarca programul cu tot felul de lucruri care nu sunt pentru varsta mea.Acum lasa-ma doar sa ma joc.
     
Sufletul meu este foarte sensibil, sentimentele mele sunt inca foarte gingase. Nu ma face mai mic decat sunt! Fii intelegator la greselile mele si stangaciile care le fac mereu.Daca ma critici constant voi deveni stingher  si lipsit de incredere in fortele proprii.

Gandeste-te :poti sa-mi critici faptele fara sa ma critici ca persoana!
     

Respecta-mi drepturile de copil si demnitatea.Nu ma umili si nici nu folosi violenta verbala sau fizica cu mine.Din asta voi invata numai sa ma ascund de tine, sa mint si sa-mi fie frica.La un comportament pozitiv intotdeauna voi raspunde pozitiv, deci incearca sa fii bland, iubitor si intelegator.
      
Pastreaza-mi sufletul curat ! Nu ma lasa sa vad si sa invat lucruri rele.Tu esti modelul meu. Nu ma minti, caci o sa cred ca minciuna este singura cale in viata;nu folosi forta ,caci o sa  cred ca forta  este ceva normal in relatiile cu ceilalti;nu ma critica, caci astfel voi invata sa condamn; nu ma respinge, caci voi crede ca nu ma doresti si as putea incepe sa te urasc pentru asta.
Ajuta-ma sa invat valorile morale :adevarul, cinstea, increderea, bunatatea, iubirea.
      
Tu stii ca eu vin de la Dumnezeu si tot ce vine de la el nu are cum sa fie ,,bun de nimic’’.Nu ma face sa ma simt vinovat pentru ceea ce sunt si pentru ca nu sunt asa cum ai visat.

Eu sunt copilul tau si tu esti parintele meu. Asa ne-a dat Dumnezeu unul altuia.
     
 ACCEPTA-MA SI IUBESTE-MA ASA CUM SUNT!

O scrisoare din care avem de invatat cate ceva.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...