joi, 5 februarie 2015

Meșterim martisoare si bijuterii handmade

Mărțișoare, mărțișoare vă oferim mărțișoare. Curând, va veni și săbătoarea primăverii, și o dată cu ea invazia de mărțișoare de pe tarabe. Nu îmi plac lucrurile kitchoase, am preferat ceva simplu, sau realizat de mine. Timpurile s-au schimbat și nu prea mai am timpul necesar pentru confecționat, însă în liceu, am descoperit frumusețea și bucuria lucrului făcut de mâinile tale. Puțină imaginație, puțin timp și un picuț de dragoste și dăruire sunt elementele cheie pentru a crea un obiect handmade.


Prin clasa a 10-a sau a 11-a am avut de susținut o lecție de abilități practice,  cu tema Mărțișorul.  Am avut de turnat gips în forme de bomboane de ciocolata, iar la capăt puneam o sârmuliță mică. Formele trebuia să le las la uscat până a doua zi pentru a se întări.
Frumusețea începea când formele se pictau, se decorau cu pene, mărgele, paiete, sau alte accesorii. Inimioarele sau dreptunghiurile de ghips deveneau adevărate opere de artă în mâinile unor copilași. 
Am realizat cu copiii cele mai frumoase mărțișoare din gips, am primit numai laude de la doamnele profesoare, ba chiar profesoara de desen, m-a trimis cu ele la un concurs. Din păcate, era prea târziu ca să mă pot înscrie :)

A fost o experiență deosebită, era prin 2000 și ceva, dar chiar și așa au ieșit niște mărțișoare superbe.Îmi pare rău că nu am păstrat niciun model, ca să vă arat cât de simplu și frumos se poate crea ceva cu gust.

Vremurile au evoluat, mărțișoarele se pot realiza din tot felul de materiale și se pot decora cu fel de fel de accesorii care mai de care mai cochete.

Mi-ar plăcea să mai realizez din nou acest model de mărțișoare, pentru că vă spun sincer, de atunci mi s-a deschis gustul pentru abilitățile practice. Din păcate, stau cam prost la capitolul timp și motivare, dar dacă ar fi să realizez mărțișoare, aș vrea să încerc pasta Fimo.

Pe gemsale.ro, am descoperit pasta fimo, despre care am aflat că se poate modela sub orice forma dorești, și mare a fost surpriza mea, când am dat și peste accesorii martisoare. A fost o adevărată bucurie să văd mărgelele de lemn, de sidef, păpușile decorative, șnururile, și alte accesorii utile.


Pentru cei care se ocupă de meșteritul mărțișoarelor sau a altor accesorii handmade, e bine de știut că găsiți multe margele si accesorii  pe gemsale.ro

Mă tentează destul de mult să mă apuc și eu de meșterit accesorii handmade, pentru că mi se pare o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber și de ce nu de transformat o pasiune într-un bussiness. Am văzut că se poartă bijuteriile handmade, mă fascinează să văd ce lucruri frumoase pot realiza din mâinile talentate ale unui creator handmade. Am aruncat un ochi și la accesorii bijuterii și am găsit tot ce aș avea nevoie pentru a crea niște piese deosebite. Mai rămâne să caut determinarea și timpul.



SPOR LA MEȘTERIT, DRAGI PRIETENI !

11 comentarii :

  1. Spor la treaba, chiar e un hobby inedit. Abia astept sa-ti admir pe blog creatiile. :) :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tare mult acest articol,despre martisoare si bijuterii hand-made !
    Iubesc luna martie,mi se pare o luna vesela si frumoasa !
    In ceea ce priveste accesoriile hand-made,te admir pentru asta ! Din pacate, eu sunt cam neindemanatica la acest capitol ! Spor si inventivitate iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  3. In plus, un martisor Handmade o sa fie mult mai iubit pentru ca poarta in el o particica din personalitatea noastra

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost o vreme cand eram pasionata... Mai apoi altele au intervenit si acum abia ma invrednicesc sa lucrez cateva bucati... :)
    Succese!

    RăspundețiȘtergere
  5. Martisoarele facute de tine sunt mult mai pretioase, am vazut pe site o groaza de materiale din care poti confectiona ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte drăguțe,mult succes draga mea!
    Duminică frumoasă îți doresc!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de frumoase sunt!Felicitari!Nu oricine ar putea sa faca asemenea minunatii,pe langa munca mai este nevoie si de talent!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...