sâmbătă, 15 martie 2014

Cele mai bune alimente antiîmbătrânire

AVOCADO

Acest fruct este o sursă excelentă de vitamina E şi potasiu, precum şi de grăsimi nesaturate şi antioxidanţi. Vitaminele şi mineralele prezente în avocado au proprietatea de a reduce colesterolul, de a îmbunătăţii sănătatea pielii şi de a reduce tensiunea arterială. De asemenea, avocado este bogat în folaţi, ce au fost asociaţi cu prevenirea infarctului miocardic şi cu scăderea riscului de osteoporoză.

GOJI

Datorită efectului antioxidant, încetineşte procesul de îmbătrânire(fizică şi psihică).De asemenea are acţiune protectoare împotriva apariţiei fenomenelor degenerative care pot duce la boala Azheimer. Stimulează secreţia de hormoni tiroidieni, menţine în limite normale valorile colesterolului şi glicemiei, reglează tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi inhibă dezvoltarea tumorilor. Acest fruct contribuie la păstrarea elasticităţii pielii, previne apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare, dar şi unele cancere de piele.

CEREALELE INTEGRALE

Este foarte bine cunocut beneficiul adus de cerealele integrale sistemului digestiv-fibrele ajută corpul să elimine toate substanţele dăunătoare, precum colesterolul şi grăsimile. De asemenea fibrele ne ajută să ţinem sub control apetitul şi nivelul de zahăr din sânge.
O dietă bogată în ovăz, făină integrală şi orez brun are şi proprietăţi antiaging, deoarece sunt bogate în vitamine şi minerale.

VINUL ROŞU


Antioxidanţii şi nutrienţii din vinul roşu previn apariţia bolilor de inimă prin protejarea vaselor de sânge. Resveratrolul, antioxidantul conţinut de vinul roşu, previne apariţia cheagurilor de sânge, reduce riscul de cancer, scade inflamaţia şi colesterolul.


NUCILE

Sunt o sursă excelentă de grăsimi nesaturate, conţin Omega 3, multe vitamine şi minerale, precum şi potasiu(pentru tensiunea arterială), vitamina E pentru a preveni distrugerea celulelor, şi calciu.




LEGUMELE GĂTITE LA ABUR 


Acestea au proprietăţi antioxidante. Legumele sunt mult mai sănătoase crude, dar gătirea lor produce un component capabil să distrugă celulele precanceroase.

PEŞTELE 


Conţine Omega-3 care protejează organismul împotriva bolilor de inimă, reduce inflamaţia, scade riscul de aritmii cardiace şi reduce tensiunea arterială. Cea mai mare cantitate de Omega-3 o găsim în ton, somon, hering şi sardine.

CIOCOLATA NEAGRĂ


Cele mai vizibile semne de îmbătânire se observă la nivelul pieliii. Expunerea la ultraviolete îmbătrâneşte pielea mult mai repede, iar ciocolata neagră oferă o protecţie împotriva acesteia. Boabele de cacao conţin mulţi antioxidanţi, ce reduc inflamaţia, îmbunătăţesc circulaţia sangvină la nivelul pielii şi reduc apariţia ridurilor.

FRUCTELE DE PĂDURE


Sunt bogate în antioxidanţi, ce promovează sănătatea celulelor şi protejează contra cancerului, diabetului, încetinesc degenerescenţa neurologică, îmbunătăţesc memoria şi reduc inflamaţia. Sunt excelente pentru sănătatea tractului urinar, şi sunt bogate în vitamina C care are proprietatea de a repara ţesuturile lezate.

-extras din revista Farmacia ta (nr.146/martie 2014)

7 comentarii :

  1. Nu pot sa mananc cioco neagra deloc! Imi spun ca e sanatoasa dar nu merge! Restul imi plac toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tot ce ai enumerat tu aici si consum aproape zilnic cu exceptia vinului(detest alcoolul, nu imi face bine, rar de tot beau sampanie si atat). Legumele la aburi sunt favoritele mele, iar fructe goji am cumparat recent si azi intentionez sa-mi prepar un suc si sa le adaug si pe ele. O sa va scriu reteta pe blog intr-o zi cu soare. :)) Si pestele e bun de tot, mai ales daca se numeste somon file si este preparat la gratar. :))
    Te imbratisez cu drag, duminica frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. pestele si ciocolata neagra nu ma prea atrag dar in rest incerc sa ma bucur de celelalte "elemente"care din fericire sunt si gustoase nu doar sanatoase :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Goji nu am incercat. Nici cu vinul nu ma omor. Celelalte sunt nelipsite pentru ca in familie doar eu mai servesc carne de doua ori pe an!:) In rest toata lumea serveste legume, fructe si peste. Deci se poate spune ca ...mananc sanatos, nu-i asa? :))
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. goji am mancat atat de multe incat acum nu prea le mai agreez, vinul ma pleosteste rau , iar cu restul ma impac numai bine:)!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca si râsul este foarte sanatos! hahahahaha :))) din toate manânc în mod constant, pentru ca îmi plac toate si pentru ca în general avem grija sa mâncam foarte diversificat - însa procesul de îmbatrânire nu-l poate stopa nimeni... Timpul nu poate fi oprit!
    O saptamâna vesela si cât mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tinand cont ca nu am decat 21 de ani(pe un picior) nu ma simt deloc batrana.:))
    Toate alimentele imi plac!Mananc mai mult ce am pe-acasa...adica nuci,peste,fructe de padure,legume crude,fara aburi:),vin rosu,hmmm!,cerealecand cumpar,goji n-am incercat,avocado cand il prepara sora-mea,ciocolata neagra cand am.
    In schimb as mai adauga la toate aceste sanataturi si rasul propus de Carmen,dar si leurda ce tocmai am cules-o din padure,papadia,patrunjelul,sfecla rosie,spanacul...:))
    Poate voi imbatrani frumos!:)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...