marți, 4 iunie 2013

Peripeţii în ţara BIROCRAŢIEI

Am fost atât de ocupată cu atâtea hârţogării pentru serviciu, încât pur şi simplu mi-a venit să îmi iau lumea în cap. Trăim în ţara birocraţiei, şi sincer acest lucru ne omoară la propriu.

Colac peste pupăză, ieri am fost la medicul de familie să iau bilet de trimitere pentru analizele lui Bubu, analize decontate de stat. 
Ora 16:00. Nici picior de doctoriţă, nu că aş avea treaba cu ea (apelez la ea doar în cazuri de maximă necesitate, restul tratez cu asistenta, dar chiar şi aşa RUŞINICĂĂĂĂĂĂĂ), in cabinet doar o asistentă de fapt sigur asistoantă, pentru că o oră cât am stat acolo, nu a fost în stare să dea decât o trimitere.
 Noroc că a venit şi cealaltă asistentă şi  în 20 minute a rezolvat pe toată lumea. PARANTEZĂ(Pe unde o fi umblat şi cealaltă, nu ştiu, că programului ei începeea pe la 2, în fine, trecem şi peste asta).
Bine, m-a rezolvat că am intrat cu tupeu peste ea, şi i-am mai şi băgat o pungă de cafea sub nas. RUŞINICĂĂĂĂ, IAR ! Nu mai zic că stai cu orele pe la uşi, chiar şi cu programare, şi asta la un banal medic de familie. RUŞINICĂĂĂĂĂĂĂĂ!

Plec către laboratorul de analize, acolo asistenta: Nu mai avem plafon..
Eu foarte mirată: Păi cum nu mai aveţi plafon, că suntem în 3 ale lunii, şi plafonul se dă la început de lună pentru luna în curs? Le-aţi dat pe caiet,ca la magazinele de la ţară sau cum?''
Ştiţi că am avut doar 25 de locuri..şi..bla, bla, bla...

RUŞINE SISTEMULUI SANITAR DIN ROMÂNIA! RUŞINE, vă bateţi joc de oameni pe banii noştrii. Plătim o groază de bani la C.A.S.S-ul lor de rahat, şi atunci când ai nevoie nu îţi fac o analiză gratuit.
 Şi mai era vorba şi de un copil. Până la urmă însă am găsit să-i fac analizele după ce am colindat tot oraşul, şi am primit răspunsul de mai sus,  ne-a programat pe 1 iulie, însă analizele costau cam 200ron, şi plus că trebuie să i le fac şi pe cele de alergie care nu sunt decontaze de asigurări, aşa că aşteptăm până atunci.

Sunt dezamăgită total de ţara asta.. Mi-aş dori să se schimbe ceva în ţara asta, şi schimbarea trebuie să vină de sus, şi să continue în jos, la oamenii de rând, la mentalitate, la modul în care îi tratăm pe ceilalţi, la a acorda respect omului de lângă tine indiferent dacă are sau nu să îţi dea şpagă.

Noapte bună, dragii mei!





13 comentarii :

  1. Lucrez in sistem,imi recoltez sange pentru testele obligatorii din carnetul de sanatate dar nu-mi lucreaza laboratorul nici macar un colesterol sau o calcemie in plus. Nu am luat niciodata o reteta gratuita, imi platesc consultatiile si tratamentele si cand merg la un medic din spitalul in care lucrez(asta rar, la 3 ani odata si daca mi-e foarte rau) sunt tratata mai superficial decat un pacient oarecare.medicul de familie nu l-am vazut la fata de 5 ani, e inutil sa mai trec pe la el ca tot la specialist trebuie sa ajung...Cam asa se vede sistemul si din interior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, si te inteleg, nici eu pe la medicul de familie nu trec decat foarte rar, restul ma duc la specialisti, insa mai ai nevoie de un bilet, de analize chiar si de la medicul de familie.

      Ștergere
  2. ah tu draga mea! tare trista sunt sa citesc asa ceva! Doamne ce tristete! Cum se poate sa existe asa ceva într-o tara membra a UE?! ah! deprimanta poveste... imi pare sincer rau pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine de voi, cei care ati plecat, Carmen. In tara e jale!!!

      Ștergere
  3. Of, of, of si se mai numeste si sistem medical!
    Trist!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca tot ce scrii aici e adevarat. Din pacate. Nu cred sa se schimbe ceva curand. Am totusi un medic de familie mult mai cumsecade si mai implicat. Dar chestia asta cu plafonul depasit am patit-o si eu, undeva pe la 5 sau 6 ale lunii. Si eu am fost enervata si a trebuit sa si platesc analizele fiindca n-am gasit nicaieri, niciun laborator care sa nu il fi depasit. Iar la laboratorul la care am platit, ma chemau a doua zi, ca n-aveau chef la ora aia sa mai faca recoltari. Le-am batut obrazul...numai asa au inteles ca sarisera calul...
    Sanatate, draga mea! Ca sa le duci pe toate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E groaznic, analizele se dau pe cunostinte pe la laboratoare,imi e scarba la propriu de acest sistem.

      Ștergere
  5. Eu cand am fost prima data la medicul de familiei, revoltata pentru preturile mari practicate la adeverinte, mi-a spus senin ca daca nu imi convine sa plec din tara. Sefa mea m-a intrebat zilele trecute ca ce mai stau aici, sa-mi gasesc altceva, ca ea daca era in locul meu pleca din tara.
    E clar, toti ne gonesc din tara, toti ne trateaza mizerabil. Pe unde ne ducem suferim numai umilinte. Tot ce ai povestit tu este revoltator de adevarat. E tragic. Si nu se schimba nimic in bine, ci doar in rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate parca toti ar vrea ca oamenii buni si de valoare sa plece. Repet cand voi gasi o portita voi pleca fara nici cea mai mare umbra de regret.

      Ștergere
  6. te inteleg perfect!!!!! Doamne cat as avea de povestit! am scris si pe blog despre subiectul asta! de cand am ramas insarcinata m ales varianta sistemului privat, mai exact Regina Maria. platesc un abonament de 500 Ron pe an, pt mine si pt bebe, toate consultatiile sunt gratis la orice specailzare, analizele au reduceri, merg la dr la ora programata, si nu pierd vremea la usi ascultand cum dr sta la barfa cu asistentele in timp ce pacientii se aduna. Si vaccinul copilului il fac tot la clinica privata. Stiu ca platesc in plus dar macar nu ma jigneste/umileste nimeni. Si pe mine ma calca pe nervi faptul ca luna de luna mi se retin milioane din salariu pt CAS si in schimb.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar atat de mult 500 ron, mai ales ca ai totul gratuit. Iar decenta si respectul nu au pret pana la urma e vorba de sanatatea ta si a copilului tau. La noi in oras nu e asa ceva, si sa stii ca si atunci cand ma duc la specialist si platesc tot stau la coada, insa macar se poarta altfel doctorul.

      Ștergere
    2. abonamentul e ieftin, medicii pun suflet, nu arata deloc a spital. Am vazut la stiri ca a intrat in topul primelor 4 spitale din Europa!

      Ștergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...