luni, 17 iunie 2013

Aşteptând vacanţa cu trenul din Franţa

Mă tot gândesc despre ce aş mai putea scrie, şi sincer azi e luni, chiar n-am nicio tragere de inima..

 De-abea aştept să vină vacantă  pentru că deja merg pe sistemul robot şi ală fără baterii Duracell.  
Anul acesta am avut grupă mică, şi sincer teroriştii aştia cum îi alint eu, mi-au secat toate energiile. Grupa mică e cea mai grea pentru că vin direct din familie, de multe ori fără nicio deprindere formată, şi e foarte dificil să lucrezi cu ei. Însă sunt şi adorabili, pentru că sunt la vârsta când sunt atât de naivi, cred că tot ce zboară se mănâncă.

Oare de ce au mai prelungit anul şcolar cu o săptâmână? Oare i-om scoate doftori??  Nici ei nu mai au chef, nici noi ca si cadavre didactice ce trăim de la o lună la alta cu un salariu...miiiiiiiiiiiiic de nu-l vezi. 
Şi totuşi atâta dorinţă de a scăpa de copiii lor din partea părinţilor nu am văzut ca anul acesta. Pur şi simplu îi aduc la grădiniţă bolnavi, deşi ele cocoanele n-au serviciu, da de' cafeaua, ţigările, telenovele nu se pot consuma decât în lipsa copiilor.Copiii pe care îi aduc dormind pe ei, de bolnavi ce sunt,  cu febra, şi duhnind a tutun...Îmi e lehamite de astfel de părinţi...Cum oi putea să faci asta, sau să fumezi cu copilul de faţă?

La liceu nu se mai duc de ahaaaa nu ştiu cât timp, dar pe mine azi m-au întrebat: ,,Doamna, da'putem venii şi vineri?'' Iar eu în gândul meu: ,, Da, dragele mele, veniţi şi vineri, şi sâmbătă, şi duminică, şi de Rusalii, că o să-mi ridice aştia statuie în faţa grădiniţei, şi copiii voştrii vor pleca de aici direct la Oxford..''Le-am răspuns politicos, că nu îi aduc, pentru că avem şedinţă. Dacă m-ar fi întrebat vreo mamă care ar fi avut serviciu, normal că îi spuneam să-l aducă, dar nu casnicele mele nu îşi pot bea cafeaua cu pruncii lor,şi îi aduc la creştere.
 Menţionez că lucrez pe program normal, şi nu am nicio mom care să lucreze...

Azi sunt rea, da, însă..pur şi simplu aud mămici care spun că acasă copiii îi innebunesc, şi că îi aduc la grădiniţă să scape de ei, şi că ce rău e că luăm vacanţa. Sincer, am ajuns noi educatoarele un fel de baby sitter. 

Cum poţi să ai această atitudine faţă de copilul tău, adică e al tău..bun, rău, obraznic, e al tău, dar educă-l, nu-l lăsa doar în faţa TV, sau calculatorului şi tu stai la cafea cu vecinele. E adevărat, toate simţim ca mame că uneori copiii noştri ne înnebunesc, dar eu nu văd în grădiniţa un mod de a scăpa de el, de a-l aduce mort-copt la grădi, ci un mod de a se educa şi de a socializa cu copii de vârsta lui. Am spus de multe ori părinţilor la şedinţe că a sta în aceeaşi cameră cu copilul nu înseamnă a-ţi petrece timp cu el, ci jucaţi-vă, citeşte-i ceva, desenează, vorbeşte-i, etc...

În concluzie, aştept vacanţa!


8 comentarii :

  1. Ce bine de mine! Eu nu mai am copii la scoala! Deci am vacanta permanent! :))
    Mai un pic si intrati si voi în vacanta! Aici la mine vacanta începe pe 29 iunie si tine 6 saptamani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain... deci mai ai cateva ore si esti in vacanta! Savureaza clipele ce urmeaza si bucura-te de vara! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Incredibil ce povestesti tu aici! Deci parintii isi trimit copiii la gradinita si la scoala ca sa scape de ei! Nu au chef de ei, nu se implica in educatia lor, oare de ce i-au mai facut. OMG, e trist rau, acum inteleg de ce sunt elevii din ziua de azi asa. Acasa nu se ocupa nimeni de ei, sunt lasati de capul lor, si la scoala incearca din rasputeti sa atraga atentia dascalilor, colegilor. Saracutii, ei au nevoie de multa afectiune, dar si de sfaturi bune, de cineva care sa-i asculte si sa-i inteleaga, de cineva care are timp de ei. Imi si imaginez cum parintii ii pun in fata unul calculator si in uita acolo cu secolele. Nu-i de mirare ca sunt cum sunt.

    In conditiile astea e normal sa astepti cu nerabdare vacanta. Pe care ti-o doresc cat mai frumoasa si mai linistita! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer am obosit, pentru ca stii ce e cel mai greu nu e faptul ca educam copiii, ei sunt la varsta cand se pot modela, dar parintii aici e problema, pe ei nu ii mai putem educa, si e nevoie d emult tact si rabdare din partea noastra..

      Ștergere
  4. eu pot sta doar un an acasa, apoi tb sa-l duc la cresa! si mi atat de teama...si am inima stransa! cum o sa pot sta la birou fara sa-i pup manutele? :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca te inteleg perfect, stiu ca multe mame sunt exact asa cum povestesti. Din pacate.
    Ai dreptate, ce educatie sa le dea copiilor lor? Niciuna...

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu astept vacanta, sa scap de la birou si tot ce tine de internet, calculator si alte prostii. Inca putin si o decolez, vorba vine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar sa decolezi pe meleaguri turcesti:) Antalya e pe lista mea de must visit:))

      Ștergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...