marți, 25 iulie 2017

Cum aleg un cantar auto

Trăim într-o eră a exactului și a concretului, o eră în care ne-am familiarizat foarte repede cu progresul tehnologic din toate domeniile, astfel că suntem obișnuiți să cunoaștem noi invenții zilnic.
Mai mult, folosim în fiecare zidiverse instrumente pentru a putea duce laîndeplinire numeroasele activități de pe agenda zilnică. De aceea, precizia acestora trebuie să fie cât mai veridică și, în special, dacă vorbim despre dispozitivele de măsură.
Astfel, știind că avem nevoie de echipamente specializate care să ne ajute să măsurăm totul la perfecție, master-tech.ro propune produse specializate.

Cum aleg un cântar auto?

Trebuie să stabilim încă de la început că alegerea unui cântar auto nu este o decizie simplă, care poate fi luată în grabă. Achiziționarea unui cântar auto implică cunoașterea nevoilor pe care le avem, dar este necesar să luăm în considerare și prețul, durata de viață, costurile de întreținere și eventualele reparații ce pot apărea în viața unui cântar auto și verificările metrologice anuale ale cântarului auto. De aceea, selecția furnizoruluieste o decizie importantă. Cunoscând toate aceste nevoi ale clienților, Master-tech.ro propune cântare auto de calitate înaltă, realizate din materiale durabile și la prețuri avantajoase.



Metal vs. Beton
Încă de la început trebuie să precizăm materialele din care sunt realizte cântarele auto, acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte ale acestora. Materialele utilizate frecvent în fabricarea cântarelor auto sunt structurile metalice din oțel vopsit și beton armat. Ambele tipuri funcționează la fel: trebuie să susțină greutatea vehiculelor cântărite, precum și forțele dinamice (cum ar fi frânarea ori accelerația), fără a se deforma plastic mai mult decât limita admisibilă.

Această deformare depinde de înclinarea provocată de senzorii de greutate, în general care nu depășește 2-4 grade. În caz contrar, senzorii generează abateri de măsură, iar cântarul va indica valori neverosimile.

Diferențele între cele două tipuri de cântare auto sunt semnificative când sunt analizate prin prisma prețului de execuție și, implicit, al prețului final. Cântarele autometalice sunt sensibil mai scumpe decât cele din beton la un grad de rigiditate identice. De aceea mulți producători de cântare metalice au tendința de a realiza cântare auto cu cât mai puțin metal, subdimensionându-le, cu riscul de a depăși limitele de înclinare a senzorilor și de a obține cântare ce funcționează defectuos.
Un alt efect negativ este acela că factorii de rezistență la suprasarcini și rezistență la uzura provocată de trafic sunt reduse la un minim, ceea ce va crea probleme în viitor, mai ales la cele supuse unui trafic intens și greu.


Astfel, atunci când alegeți să cumpărați un cântar auto din metal ce are un preț apropiat sau chiar mai mic decât unul realizat din beton trebuie să vă întrebați pe ce se bazează acest preț întrucât orice cântar metalic corect proiectat trebuie fie cu aproximativ 30-40% mai scump decât echivalentul său din beton.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...