sâmbătă, 17 iunie 2017

ARC.ro Brasov, expert in metrologie

Una dintre cele mai importante informatii pentru sectoarele de productie si oamenii de stiinta se refera la recomandarea laboratorului de Metrologie, Brasov ca fiind numarul 1 din Romania in verificarea si etalonarea mijloacelor de masura, dar si mentenata si asigurarea reparatiilor pentru dispozitivele cumparate de pe site.
Fiind cu toate certificatele la zi, de 10 ani, laboratorul efectueaza verificari  si etalonari metrologice si pune la dispozitia cumparatorilor aparate de masura utilizabile atat in activitatile productive, cat si in cele de cercetare.

Lista echipamentelor etalonate este lunga cuprinzand: multimetre digitale, multimetre analogice, clesti ampermetrici, aparate pentru masurarea rezistentelor de dispersie a prizei de pamant, megohmetre, calibratoare digitale, surse de curent/ tensiune, microohmetre, analizoare de calitatea energiei electrice, echipamente pentru verificarea instalatiilor electrice, truse de testatrelee, echipamente de testare cu inalta tensiune (Dielectrimetre), osciloscoape, tangent Delta.

Multimetrele digitale utilizate in aplicatii industriale si de laborator cu rezolutie maxima 6 1/2 digiti, avand domeniile:tensiune continua, pana la 1000 V, tensiune alternativa, pana la 1000 V,rezistenta, pana la 1000 MΩ,curent continuu, pana la 10 A,curent alternativ, pana la 10 A pot fi etalonate fara probleme de catre specialistii laboratorului din Brasov.
Acestia vor efectua ajustari conform indicatiilor producatorului, in cazul in care mijloacele de masurare nu se incadreaza in clasa de exactitate. 

De asemenea aici se executa si etalonari pentru multimetre digitale tip cleste sau clesti ampermetrici: tensiune continua, pana la 1000 V, tensiune alternativa, pana la 1000 V, rezistenta, pana la 1000 MΩ, curen tcontinuu, pana la 1000 A, curent alternativ, pana la 1000 A. Aparatele pentru masurarea rezistenteide dispersie a prizei de pamant sunt foarte utile, iar de masuratoarea corecta a acestora depind vietil eoamenilor. Laboratorul executa etalonari pentru masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant digitale sianalogice:rezistenta, pana la 100 kΩ.


Specialistii trebuie sa afle ca in laboratorul din Brasov, inginerii si tehnicienii realizeaza cu responsabilitate si profesionism etalonarea aparatelor amintite mai sus, pe urmatoarele functii: 4 fire(domeniu acreditat), 3 fire (domeniu acreditat), 4 fire cu 1 cleste (in regim neacreditat), 3 fire cu 1 cleste (in regim neacreditat)si rezistenta buclei de impamantare (in regimneacreditat).

ARC.ro este laboratorul care executa etalonari pentru analizoare de calitatea energiei electrice monofazate si trifazate, pe urmatoarele functii:tensiune alternativa, pana la 1000 V, curent alternativ, pana la 1000 A, frecventa electrica, 45-70 Hz, putere activa monofazata 100 W-27,6 kW (in regima creditat), 100 W-230 kW (in regim neacreditat), putere activa trifazata 300 W-82,8 kW (in regim acreditat), 300 W-690 kW (in regim neacreditat)si armonice de tensiune.

In cazul in care aveti de rezolvat aceste probleme urgent, notati datele de contact ale laboratorului:
Str. Fantanii nr.17, 500482 BRASOV
Tel: 0268 - 472 577
Tel: 0268 - 477 777
Fax: 0268 - 419 749
E-mail: arc@arc.ro si 
alegeti modul cel mai convenabil de comunicare, in viziunea dumneavoastra si veti beneficia rapid de consultanta specialistului.

Este de asemenea bine de stiut ca functiile importante ale echipamentelor pentru verificarea instalatiilor electrice, cum ar fi:rezistenta buclei de impamantare,continuitate, impedanta de bucla, impedanta de linie,curent de declansare, timp de declansare pot fi etalonate tot aici.
In cazul in care intentionati sa aveti la indemana aparatura de Laborator performanta poate fi comandata la ARC.ro Brasov.

Osciloscoapele, foarte importante pentru ca servesc la masurarea si observarea unor semnale electrice (in general de tensiune) provenite de obicei din circuite electronice, ca de exemplu televizoare, amplificatoare audio, oscilatoare electronice, diverse circuite digitale, pot fi cumparate la pachet cu accesoriile care asigura conectivitate la P.C., acest amanunt diminuand considerabil munca  specialistului, care are datele salvate in computer. Un om obosit greseste enorm la trasferarea datelor dintr-o parte in cealalta. In functie de necesitatea se pot comanda osciloscoape mai mici sau mai mari, adica de 2, 4 sau 16 canale.

Inginerii care valideaza, caracterizeaza, verifica si depaneaza zilnic circuitele, isi pot alege un amplificator de semnal, din cele 14 produse in pas cu cele mai no icuceriri din lume, aflate in magazine.
Laboratorul unitatii poate fi dotat cu:  analizatoare de spectru si semnal, multimetre de laborator, surse de tensiune si curent, sarcini electronice, frecventmetre, RLC-metre, decade, programatoare universal si analizoare de protocol, care in acest moment se afla in faza de configuratie pe site.

Nevoia de camere termoviziune este imperioasa

Fiindca acestea pot fi folosite in constructii, dar si in instalatii, iar depistarea la timp a pierderilor asigura securitatea oamenilor, a cladirilor, a masinilor si echipamentelor de lucru. O camera de termoviziune pentru detectarea scurgerilor de gaze poate impiedica producerea unei catastrofe si a unor distrugeri masive de vieti omenesti si de produse materiale. Investitia intr-un astfel de produs inseamna de fapt securitate si economie.

Monitorizarea scurgerilor de gaze sau pierderilor de oric efel cu camera cu termoviziune sunt cele mai sigure si economice procedee, fiindca nu presupun intreruperea functionarii masinilor sau instalatiilor si nici actiunea unui numar mare de oameni in teren.

La acest capitol, magazinul este foartea provizionat avand 42 de produse diferite, anumite camera de termoviziune au ecranul mare ca al unei tablete pentru vizualizarea usoara a datelor, de asemenea exista si o aplicatie prin care cel aflat pe teren trimite echipei de specialist datele pentru a lua impreuna cea mai eficienta decizie.

Avand in vedere ca termoviziunea este un domeniunou, laboratorul ofera cursuri de pregatire in domeniu, cu acreditare international, structurate atat pe activitati teoretice, cat si in ateliere practice. Absolvirea este conditionata de complatarea unui chestionar cu raspunsuri la mai multe intrebari de specialitate. 

Chauvin Arnoux Camera de termoviziune C.A 1882 DiaCAm IR are detectorul de 160X120 sisensitivitate de 0.08°C. Cursorul manual si faptul ca este usor de folosit detectie automata a punctelor reci/calde pe arii ajustabile. Printre caracteristicile generale ale acestui produs retinem: senzitivitate termala: 0.08°C la 30 °C, gama de temperatura: -20°C pana la +250°C, lentila cu unghi larg: 38° x 28°, mod mix vision pentru a vizualiza imaginile IR, imaginea reala si suprapunerea imaginii IR peste cea reala,stocare de pana la 1,000 imagini radiometrice pe cardul SD, ecran 3-inch multidirectional,protectie IP54, iesire video pentru a fi folosita cu un video proiector, software RyCam Report livrat ca standard, termenul de garantie fiind de 1 an. Toate acestea o recomanda sa fie achizitionata si etalonata anul in Laboratorul de Metrologie acreditat ARC Brasov.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...