miercuri, 12 aprilie 2017

Probleme tehnice si practice ale functionarii tahografelor digitale

Introducerea tahografelor digitale a devenit obligatorie cu incepere de la  1 mai 2006 pentru toate vehiculele care circula pe teritoriul statelor membre UE si care intra sub incidenta Regulamentului 561/2006/EC cu referire la timpii de conducere si de odihna impusi conducatorilor auto.
De atunci pana in prezent, s-au inregistrat o serie de probleme ivite la nivel de functionare a acestui nou tip de tahografe, semnalate de catre diverse asociatii nationale precum si de catre operatorii de transport. In general, inconvenientele sesizate tin de latura tehnica, dar si de unele aspecte practice.
In articolul de fata, ne propunem sa listam principalele cauze legate de o functionare defectuoasa, atragandu-va atentia ca multe dintre acestea pot fi provocate si de neglijarea unei conduite specifice de folosire. Astfel, este important sa tineti cont de urmatoarele cerinte:
  • Amplasarea dispozitivului in cabina – daca tahograful digital a fost pozitionat in cabina la o inaltime prea mare, soferul poate sa uite sa intocmeasca la timp activitatile de inregistrare a datelor. Va sfatuim sa montati aparatul intr-un loc adecvat, usor accesibil, preferabil sub sau deasupra radiou-lui.
·         Companiile de transport trebuie sa isi ia masuri de prevedere, avand in vedere ca perioadele de emitere a cardurilor nu sunt aceleasi in toate statele membre ale Uniunii Europene. Conform statisticilor, au fost consemnate astfel de probleme pe teritoriul Spaniei. De asemenea, in timp ce birourile din Belgia emit carduri in termen de 10 zile lucratoare, lucrarile nu stau la fel in Olanda. In general, aici emiterea unui card poate sa dureze intre 3-4 saptamani.
·         Primele tahografe digitale cu care au fost echipate vehiculele de transport nu dispuneau de interfata cu alte unitati de bord.
·         Descarcarea periodica a datelor este o conditie necesara. Ultima generatie de tahografe de tip digital faciliteaza descarcarea informatiilor cu viteza marita fata de modelele predecesoare.


Va sfatuim sa achizitionati cititoare de carduri, soft-uri de evaluare stiri si alte accesorii doar dintr-un magazin tahografe digitale

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...