duminică, 2 martie 2014

A fost acolo

Am avut mari îndoieli, incertitudini cu privire la Dumezeu şi la grija Lui pentru mine. Au fost ani la rândul când mă certam cu El pentru simplul motiv că viaţa mea era lipsită de speranţă, credeam că voi fi mereu nefericită şi tristă, şi că El nu îmi va oferi nimic bun. 
Dar cât de amarnic m-am înşelat. Nu am fost niciodată vreo credincioasă, cu atât mai puţin prea dusă la Biserică. Consider că relaţia mea cu Dumnezeu nu constă în a merge într-o Biserică şi a mă ruga. O pot face şi acasă. 

În seara această, însă stând în bucătărie şi pregătind ceva frugal să mănânc, am avut o revelaţie, o scânteie care mi-a luminat tot sufletul. Cum m-am putut îndoi că El nu a fost acolo lângă mine, când de fiecare dată când am căzut am găsit resurse să mă ridic,  de fiecare dată când am plâns, lacrimile s-au oprit brusc şi din interior au apărut noi resurse care m-au făcut să merg mai departe. A fost acolo mereu, doar că eu am fost prea oarbă pentru a-L observa. Am fost mult timp prea orbită de furie ca să înţeleg că lucrurile au un mers al lor, că uneori trebuie să suferim pentru a ne maturiza, că uneori trebuie să aşteptăm pentru a primi. 

Acum ştiu, că orice ar fi există Cineva care mereu îmi va întinde o mână pentru a mă ridica. Nu sunt în cea mai bună perioadă a vieţii mele, sunt multe minusuri,dar la fel de multe plusuri,  însă ştiu sigur că am pentru cine mai departe: bărbatul minunat pe care îl am în viaţa mea şi copilul meu sunt cele mai frumoase daruri pe care Cel de Sus mi le-a putut dărui. 

Ne facem griji mereu pentru ce vom mânca, cu ce ne vom îmbrăca, şi uităm să mulţumim celui de Sus pentru lucrurile minunate pe care le avem în viaţa noastră. Nu totul ţine de partea materială, uneori trebuie să ne îngriim şi sufletul, pentru că gândind pozitiv, vor apărea şi lucruri pozitive în viaţa noastră.Toate grijile acestea îmi amintesc de nişte lucruri din Biblie, nu le reţin exact, însă sună ceva de genul: ,, Priviţi la păsările cerului, ele nu seamănă , nici seceră, oare nu sunteţi voi mai presus decât ele?'

Închei cu un citat din Biblie pe care îl repet mereu când simt că am nevoie de putere: ,, Nicidecum n-am să te las/ Cu niciun chip nu am să te părăsesc''Evrei 13:5

9 comentarii :

  1. Asa mi-am dorit sa gandesti de cand ne-am cunoscut.Nici eu nu sunt vreun credincios dar sa gandesti pozitiv ,sa faci bine si sa iti pese de cei de langa tine este pana la urma un un mod exemplar de viata.Avem nevoie de iubire si speranta in viata noastra.Iubirea o simtim din plin ,cu speranta stam mai prost si ne-o insuflam din cand in cand unul altuia cand avem nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase si incurajatoare si pentru noi gandurile tale, ai mare dreptate, cel mai adesea ne lasam coplesiti de griji si tristete si uitam partile frumoase ale vietii. Uitam sa multumim pentru ele.
    Doar ca, din cand in cand, avem astfel de revelatii care ne ajuta sa ne regasim. Ele ne dau forta de a merge mai departe, de a fi puternici.
    Noapte buna si o saptamana reusita, draga Fairy. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare bine ca ai reusit sa intelegi ca credinta din suflet si sprijinul venit de sius sunt ajutoarele de nadejde!
    Sa-ti fie saptamana, bucurie! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. da, inteleg perfect ce spui pentru ca simt la fel...
    pot spune ca am incredere in ceea ce numim Dumnezeu, nu stiu daca asta inseamna credinta dar convingerea mea e ca, asa cum si tu ai descoperit, atunci cand cazi, cineva te ridica iar daca nu o face asta inseamna ca exista o motivitatie care, ce e drept, e greu de acceptat in acel moment....
    o primavara plina de speranta iti doresc cu tot dragul si multe bucurii alaturi de micutul si de sotul tau! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta. Asa o sa treci mai usor peste necazuri, necazuri care de altfel toata lumea le are.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu cum am trcut pe langa postarea ta aici.Eu gasesc benefic sa ai un crez al tau,Postarea mea e legata tot de credinta,cred ca functioneaza un pic si telepatia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Resursele in noi le gasim, eventual si in sprijinul si iubirea celor din jur, cand exista. Daca mai e si credinta, e cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce ma bucur ca L-ai regasit!!!!! tii minte cand iti spuneam sa ai rabdare si incredere? :)
    sa nu-L pierzi! :)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...