vineri, 27 ianuarie 2017

Poate intretinerea neadecvata a aerului conditionat sa afecteze sanatatea?

Confortul caminului, biroului de lucru sau din alte spatii poate fi intregit cu ajutorul diverselor solutie de climatizare disponibile pe piata.


 Chiar daca echipamentele de aer conditionat pot deveni rareori daunatoare sanatatii omului, se recomanda ca acestea sa dispuna de minimele masuri de mentenanta. O intretinere defectuoasa este adesea cauza si unei durate de viata mai scurte, asadar aveti toate motivele sa nu neglijati acest aspect important!

Frica unor persoane de a utiliza aparate de aer conditionat in credinta ca acestea pot avea un impact negativ asupra sanatatii, este in general nefondata. Majoritatea noilor unitati interne de climatizare sunt prevazute cu filtre avansate de purificare a aerului, ceea ce este un avantaj deosebit. Motoarele si ventilatoarele de ultima generatie, dotate cu tehnologie Inverter, sunt mult mai eficiente decat aparatele AC clasice, de tip on-off. Ele sunt capabile sa distribuie in mod uniform curentii de aer reci sau calzi, in functie de regimul de functionare ales de dumneavoastra. De exemplu, o caseta de tavan cu refulare pe 4 directii, model MCC-24HRDN1 de la Midea, va raci sau incalzi o incapere intr-un interval de timp mai scurt. 

Recomandarile expertilor in domeniu:
-          Utilizatorii sunt sfatuiti sa tina cont de consecintele schimbarii ambientului climatic in timp scurt, pentru a prelungi durata de viata a sistemului de clima preferat.
Cand un aparat de aer conditionat este folosit la capacitate maxima in regim de racire, iar temperaturile exterioare ating nivele ridicate, acesta poate fi afectate de riscul socurilor termice.
-          Schimbati filtrele la interval regulate, asa cum va sugereaza producatorul. Informatiile legate de inlocuirea filtrelor pot fi gasite in manualul utilizatorului.
In cazul in care filtrele nu beneficiaza de o curatarea adecvata sau nu sunt inlocuite conform sugestiilor producatorului, ele nu vor mai fi capabile sa elimine bacteriile si virusii.
Se impune si o curatare a aparatului, deoarece in unitatea interioara se poate acumula umezeala, ducand la efecte precum crearea de microbi si bacterii.
Compania japoneza Daikin, in urma unor studii efectuate, a creat o noua tehnologie – “ochiul inteligent”, senzorul care poate directiona jetul de aer astfel incat sa nu cada direct pe persoanele aflate intr-o incapere. In plus, noile inovatii Daikin permit si accesarea cu usurinta a modului confort, care implica functionarea fara curenti directi de aer.

Un split Daikin FTXS60G cu Inverter  este ideal pentru crearea unei ambiante placute in propriul camin, aceasta unitate interna avand ventilator avansat prevazute cu 6 straturi de filtrare, printre care si noul filtru inovator fotocatalitic  din apatit de titan. Aceasta inventie este un aliat de incredere in lupta cu indepartatea eficienta si in proportie ridicata de particule microscopice nocive de tip polen, praf, formaldehide, dar si pentru inlaturarea oricaror mirosuri deranjante sau mucegai.

Ca o recomandare medicala, va sfatuim sa nu va expuneti unui flux puternic de curenti de aer rece, imediat dupa ce ati iesit de la dus, deoarece exista sansa sa raciti. Concluzionand, aparatele de aer conditionat nu reprezinta o cauza a imbolnavirii. In schimb, ceea ce ne poate imbolnavi este o folosirea inadecvata a acestora, necuratarea lor la intervale periodice pentru a evita aparitia bacteriilor, virusilor, sporilor de mucegai etc.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...