luni, 17 august 2015

Gânduri la ceas de ploaie

My dear, ladies and gentlemen!Spun și gentlemen pentru că sper că mai sunt și bărbați care mă citesc :))

Plouă, da, plouă, mă bucur de ploaie ca un copil de prima zăpadă, poate o dată cu mine se bucură și alte persoane, sătule de atâta caniculă.


Sunt multe motive care să ne facă să ne simțim binecuvântați: o simplă ploaie, faptul că suntem sănătoși, faptul că respirăm...da.Sunt atâția oameni bolnavi, care si-ar dori să fie ca noi, care speră doar o zi în plus alături de cei dragi. Gianina Lisenchi este una dintre persoanele care vroia să iși vadă fată crescând, iată că minunile se întâmplă și cu ajutorul nostru, al oamenilor, al celui de Sus, Gianina va trai! 

Nu înțeleg cum mulți români au ajuns să gândească că femeia e de vină atunci când este violată. Nu pot concepe cum femeia si-o poate căuta? Nu pot pricepe cum dacă o femeie e îmbrăcată sumar, sau provocator si-o caută și își cere violul?



 Într-o lume liberă, te poți îmbrăca fix așa cum vrei, iar mentalitățile gen e parasută, si-o caută, o cere,  sunt fix mentalitati de oameni fără educatie, fără viziune, oameni închistați în mentalitați de Evul Mediu.

În America, poți umbla în costum de baie, doar să nu umbli dezbrăcat, și știți ce, nimeni nu se uită crucis după tine, nimeni nu te fluieră, nimeni nu are nicio treaba cu tine. De ce? Pentru că în America, și in multe alte țări, oamenii au evoluat, oamenii gândesc liber, nu îi interesează viața ta, sau felul în care te îmbraci. Viața și felul în care te îmbraci sunt fix problema ta,pe când în România, dacă te îmbraci mai altfel vezi cocălarii cum te claxonează pe stradă și mai strigă și ceva deocheat, vecinele la scara blocului încep să comenteze, mentalități de oamenii peșterii.

 Când o să încetăm să judecăm pe ceilalți și să ne trăim propria viață? Când o să ne deșteptăm și o să lucrăm mai mult la capitolul educație si mentalitate? Când o să se deștepte și acei oameni care le luau apărarea violatorilor, pe principiul că femeia si-o caută? Când?Când în multe sate din România, copiiilor li se dă să bea de mici, educația e făcută prin aburii alcoolului, femeia este un fel de animal bun de muncă și pentru satisfacerea poftelor masculilor, iar bărbatul cel care face și desface?

Indiferent de modul în care o femeie este îmbrăcată, poate să fie și una care face asta pe bani, atâta timp cât ea spune NU și tu o forțezi se numește VIOL.  Sper totuși ca violatorii să nu mai stea aproape un an în libertate și să fie închiși și judecați imediat. O femeie se cucerește, să luăm exemplul animalelor care NU VIOLEAZĂ, din contră masculii fac eforturi nemăsurate ca femela să cedeze,  ANIMALELE NU VIOLEAZĂ! Suntem oameni, și totuși există exemplare umane care sunt sub nivelul animalelor. 

Cu siguranță se va face dreptate în  cazul celor 7 violatori din Vaslui, sper doar ca acest caz să fie o lecție pentru români, o lecție pentru cei care pot schimba legile, o lecție că lucrurile au ajuns prea departe. 


Un comentariu :

  1. In tara noastra in prea multe domenii s-a ajuns prea departe. Si da, ai dreptate, multe legi sunt strambe, multe lucruri ar trebui sa se schimbe. Totul pleaca de la educatie, de la respectul pentru om. Sunt locuri in Romania, si acum descoperim cu groaza, in care, se pare, unii nu ai iesit inca din pestera. Primitivism...dar pare prea putin spus.

    Ce fericire ca ai avut parte de ceva stropi de ploaie la tine in zona. La noi se chinuie sa ploua dar fara succes. Poate maine...

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...