miercuri, 22 octombrie 2014

Mâini spălate, sănătate curată

Sănătatea e bunul cel mai de preţ, aşa spune o vorbă din bătrâni. Dar dacă sănătatea noastră ar fi în pericol fără ca noi să ştim acest lucru?


Pericolul ascuns nu stă doar în alimentele pe care le ingerăm zilnic, în poluarea de afară, în stresul cotidian, ci şi în igienă.

Aţi putea crede că uscătoarele de mâini, aflate mai nou peste tot în orice pub, restaurant, sau alt local, sunt o ameninţare la adresa sănătăţii noastre? Chiar aşa?

 Nu o spun eu, ci Institul Pasteur şi Universitatea Westminster. Dr.Keith Redway a realizat un studiu amplu, prin care a arătat că uscătoarele de mâini şi prosoapele textile transmit bacteriile şi microbii.Ştiam că prosoapele textile răspândesc microbii şi nu sunt igienice, dar chiar nu ştiam că aceste uscătoare de mâini fac mai mult rău decât bine. Explicaţia e logică, unui uscător de mâini îi trebuie 45 de secunde ca să usuce mâinile, timp în care aerul cald răspândeşte microbii şi să nu uităm în ce loc sunt amplasate aceste uscătoare, adică în toalete, unde sunt milioane de microbi.
sursa:realitatea.net


CARE AR FI SOLUŢIA POTRIVITĂ PENTRU O IGIENĂ CA LA CARTE?


Tot cercetătorii ne dau răspunsul: prosoapele de hârtie
Acestea usucă mâinile în 10 secunde, timp în care care germenii nu se pot răspândi. Sunt practice, igienice,chiar şi la grădiniţa lu' fiu-meu s-a renunţat la prosoapele textile în favoarea prosoapelor de hârtie.Ştiu, cei din sănătate ce ştiu.

Acasă, folosesc la bucătărie doar prosoape textile, pentru că având un copil mic, vreau să îl feresc cât pot de eventualii germeni, plus că sunt absorbante, practice şi pot curăţa foarte uşor tot ce am nevoie cu ele. 

Poate localurile publice ar trebui să se gândească la folosirea de prosoape pliate în locul aparatelor de uscat mâini,e îngrijorător să ştii că cele cu aer cald, cresc riscul transmiterii de bacterii pe mâini cu 254%.. Noroc că stau mai mult pe acasă :)

Aşa că nu uitaţi, NU ESTE SUFICIENT DOAR SĂ VĂ SPĂLAŢI PE MÂINI, ci trebuie să vă ştergeţi cu prosoape de hârtie şi în cazul în care s-au terminat, hârtia igienică e la fel de utilă şi pentru ştersul mâinilor. Dacă s-au terminat toate, apelaţi cu încredere la producători hârtie igienică.

Nu sunt genul de mamă, paranoică în ale curăţeniei şi igienii, dar încerc să fiu o mamă informată, care încearcă să îi ofere tot ce este mai bun puiuţului ei, începând de la dragoste,educaţie, hrană, atenţie, până la sănătate.

Închei cu două remind-uri:

Ştiaţi că ZIUA INTERNAŢIONALĂ A SPĂLATULUI PE MÂINI se sărbătoreşte pe 15 octombrie?

Mai ştiaţi că dacă ne spălăm mereu mâinile, ne putem feri de răceală şi alte boli infecţioase?

Articol scris pentru Super Blog 2014



7 comentarii :

  1. si eu stau mai mult pe acasa si am grija de igiena casei cat pot eu de bine, Servetele sunt peste tot: in baie, in bucatarie, in sufragerie. Cat despre uscatoarele de maini, habar aveam ca nu sunt indicate

    RăspundețiȘtergere
  2. in afara de locuinta in alte locatii folosesc si eu tot prosoape sau servetele.
    e foarte importanta igiena. igiena publica, la serviciu, in scoli

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara sa stiu de uscatoare ca sunt surse de microbi,nu le folosesc pentru ca nu am rabdare sa ma usuc si tot cu hartie sau prosoape ma sterg.Sunt fan hartie igenica,prosoape,de bucatarie,umede,uscate ,tot ce vrei si nici nu prea mai am carpe de praf sau prosoape de bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce sa zic, consider ca atat timp cat schimbi des prosoapele e in regula, eu cand aud mai multa hartie imi vine in cap lemn taiat. Hartia poate fi si ea contaminata, direct in fabrica... I don't know...asta cu aparatele ii gasesc o logica si o sa renunt compet cu toate ca nu l-am folosit de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ziua Internationala a Spalatului pe Maini am sarbatorit-o prin munca, scriind la SuperBlog :) Inseamna ca a fost proba cu dedicatie :)) Spor!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...