luni, 14 iulie 2014

Mioapa de mine, caut lentile de contact!

Port ochelari de când mă ştiu, mai exact de prin clasa a VIII-a. A fost un chin pentru mine, mi se părea că arăt hidoasă. M-am trezit prin generală că nu mai vedeam bine, iar la recomandările unei profesoare am mers la un control. Rezultatul a fost destul de tragic pentru mine: miopie -2 la ambii ochi (adică nu văd la distanţă), în condiţiile în care miopia nu se vindecă, ba mai mult o ai toată viaţa.

Primii ochelari au fost hidoşi, din lipsă de bani ai mei mi-au luat nişte rame băbeşti, de zici că eram răţuşca cea urâtă :)) 

Anii au trecut, acum am nişte ochelari fără rame, cu antireflex, o minunăţie. Iubi meu zice că arăt foarte sexi cu ochelari şi că nu m-ar putea vedea decât cu ochelari. Dar de mult timp mă bântuie un gând şi anume să îmi pun lentile de contact. Am găsit pe net un site care oferă o gamă variată de lentile la preţuri foarte bune. 

Lentilele de contact nu sunt un moft pentru mine, ci doar o alternativă mai mult decât salvatoare, mai ales vara, când nu pot purta ochelari de soare, iar ochelarii de vedere cu lentile heliomate mi se par de babe. Plus că ochii mei albaştrii sunt fotosensibili şi am nevoie de lentile de contact ca să pot purta ochelarii de soare(pe care îi ador). Alternativa cu operaţia de miopie e destul de costisitoare, şi adevărul e că îmi e cam frică pâna la urmă e vorba de vedere. Plus că miopia în loc să stagneze, de câţiva ani creşte.


Pe site sunt şi lentile colorate pentru cei care vor să îşi schimbe look-ul şi să arate mai deosebit. 



Întrebarea mea este: Aţi purtat vreodată lentile de contact? 
Vi s-au părut incomode, sau din contră?Pe net am citit păreri pro şi contra, chiar aş vrea să îmi spuneţi părerea voastră.

16 comentarii :

  1. Nu port inca dar de multe ori simt ca as avea nevoie de "ajutatori".
    Bafta la "cautat" si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un norocos daca inca nu ai nevoie, sa dea Domnul sa nu ai nevoie!

      Ștergere
  2. fiica mea cea mare are deasemenea miopie si poarta alternativ, lentile de contact si ochelari, în functie de evenimetul la care ia parte :)) Spre exemplu: la universitate merge cu ochelari, la piscina sau disco poarta lentile de contact :)
    Eu am hotarât sa port ochelari abia de un an jumatate, când nu mi-a mai ajuns bratul întins, când doream sa citesc ceva :)))
    Tja... mi-e greu pentru ca am nevoie de ochelari doar pentru cititi, asa ca permanent îi pun pe nas si îi dau jos... apoi uit unde i-am lasat! ca în poezia cu bunica :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceva de genul acesta as vrea si eu, adica sa nu port lentile permanent, doar vara si eventual la ocazii speciale cum le poarta fiica ta. Nu stiu daca le-as suporta. Noroc ca ei mei ochelari sunt permanenti, altfel i-as cauta si eu ca tine :))

      Ștergere
  3. Cred ca in curand va trebui sa aleg ochelarii - nu mai pot citi decat de la ceva distanta prospectele pentru medicamente... deci urmeaza sa fie si mai rau... :) Dar n-as alege lentilele de contact pentru ca simt oroare sa-mi bag ceva in ochi... In plus, sunt destul de pretentioase lentilele de contact si cum stau rau de tot cu rabdarea... mai bine cu ochelari, cand o fi... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te sfatuiesc sa nu mai amani pentru ca se pot complica mai tarziU problemele si nu e bine, din cate stiu eu hipermetropia(adica faptul ca nu vezi de aproape se mai poate remedia daca o depistezi la timp).Multa sanatate!

      Ștergere
  4. Ella, te compătimesc pentru faptul că problemele tale se agravează... Eu nu am purtat niciodată ochelari de vedere (bine, abia trec într-a șaptea), dar mereu mi-au plăcut fetele/femeile cu ochelari. Doamna mea de desen este tare avantajată... Am mai văzut o profesoară care purta ochelari și îi stătea bine... Ele două m-au făcut aproape să îmi doresc ochelari de vedere... Dar nu mă supără să văd bine, totuși!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria sa dea Domnul nici sa nu ai vreodata nevoie de asa ceva. Sa fii sanatoasa din toate punctele de vedere e un adevarat dar. Pupici~

      Ștergere
  5. Si eu sunt mioapa si imi cumpar lentile Soflens de pe site-ul www.medlens.ro. Sunt multumita si nici nu mi-a mai crescut dioptria! Recomand lentilele ca o lternativa foarte buna pentru ochelarii de vedere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MULTUMESC, ELENA, pentru informatii. Te mai astept!

      Ștergere
    2. Ăştia de la medlens au preţuri mai mari. Am văzut că cei despre care a scris Ella au preţuri mult mai mici. Merci pentru info :)

      Ștergere
    3. Cu mare placere, Adina...Te mai astept pe aici!!

      Ștergere
  6. Si eu port ochelari, am deja cativa ani, insa nu m-a batut gandul sa incerc lentilele si deocamdata nu am in plan acest lucru, nu stiu sa te sfatuiesc in privinta asta dar eu zic sa cauti, sa te interesezi, oricum, pana la urma conteaza cum te simti tu mai bine cu lentile sau cu ochelari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lentilele le-as folosi doar la ocazii speciale, nu tot timpul. Desi sunt oameni care le poarta in permanenta. Pupici!

      Ștergere
  7. Pana acum nu am avut probleme de vedere, nu sti ce ma voi face daca voi avea...probabil voi apela la un specialist si, eventual lentile de contact...

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...