vineri, 22 decembrie 2017

Avantajele folosirii aparatului de aer conditionat mobil

Aerul conditionat a devenit un aparat electrocasnic indispensabil in orice locuinta atat pe timpul verii cat si iarna. Exista cazuri in care aparatele de aer conditionat fixe nu sunt o solutie. 

Exemplu sunt persoanele care se muta des deoarece stau in chirie sau in apartamente care nu sunt dotate cu aer conditionat sau chiar si studentii care stau in camine. 
Aceasta categorie de persoane apeleaza de cele mai multe ori la aparate de aer conditionat portabil

Aparatul de aer conditionat mobil are mai multe avantaje dintre care cel mai important de mentionat este portabilitatea, preul avantajos si procedeul simplu de instalare.


  • Portabilitatea – aceste aparate au o greutate reusa de aceea sunt usor demanevrat. Multe sunt dotate cu rotite si au un design modern care este usor de integrat in orice stil de amenajare putand sa fie mutat dintr-o camera in alta fara mult efort. Un astfel de aparat poate cantari intre 20 si 35 de kilograme si este recomandat sa fie montat cat mai aproape de o fereastra astfel incat, furtunul de evacuare sa poata fi scos cu usurinta pe geam.
  • Montajul – unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de aparat este ca nu e nevoie de ajutorul unui profesionist pentru a-l instala. Nu e nevoie sa gaurim peretii sau sa apelam la vecini pentru ajutor. Il putem muta cu usurinta prin toata casa, cat mai aproape de o fereastra.
  • Consumul -  aparatele portabile de aer conditionat performante sunt incadrate in clasa A de eficienta energetica si sunt avantajoase din punct de vedere al consumului de curent decat cele fixe.
  • Pretul – pretul unui aparat de aer conditionat mobil variaza in functie de capacitatea de racire maxima, debitul maxim de aer frigorific utilizat, dimensiuni, greutate sau functiile pe care le are integrate.In cazul in care nu achizitionati un aparat ultraperfromant,aparatele mobile sunt mereu mai ieftine decat un aparat de aer conditionat fix.
Locul ideal pentru amplasarea aparatului portabil depinde de lungimea furtunului de evacuare. In mod normal acesta are o lungime de de 1.5-2 m, ceea ce inseamna ca va trebui sa amplasam aparatul in apropierea ferestrei.
Un astfel de aparat este solutia ideala pentru persoanele care din diferite motive, nu isi pot instala un aparat fix. Aceste aparate portabile ofera confortul termic de care avem nevoie pe timpul verii. Sunt ieftine, usor de manevrat si au o eficienta energetica greu de ignorat, ceea ce le face sa fie o investitie buna pentru racirea spatiilor mici.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...