marți, 16 august 2016

Intretinerea cristalelor zirconia

Societatea in care traim a avansat atat de mult incat in momentul de fata ne ofera cel putin o alternativa la orice lucru pe care ni-l dorim si pe care dintr-un motiv sau altul nu il putem avea. 

Aceasta afirmatie este valabila si in cazul diamantelor, cea mai iubita si ravnita piatra pretioasa. Chiar daca un inel de logodna cu diamant reprezinta cea mai buna optiune in materie de inele de logodna, totusi pretul mare pe care il are o asemenea piatra pretioasa ne face de cele mai multe ori sa ne orientam catre o alternativa mai ieftina dar care sa se apropie cat mai mult de ceea ce inseamna diamant. Cristalul zirconia reprezinta in acest sens cea mai buna alternativa pe care piata bijuteriilor o ofera atunci cand vine vorba despre un substituent pentru diamant. Creat in laborator, cristalul zirconia ofera in cele mai mici detalii tot ceea ce isi doreste o femeie de la o bijuterie. Aceasta piatra semipretioasa se apropie atat de mult de diamant incat foarte putine persoane care nu sunt specialiste in domeniul bijuteriilor recunoaste un cristal zirconia, marea majoritate neputand sa faca diferenta intre cristal zirconia si diamant.La fel ca si in cazul diamantelor sau altor pietre pretioase sau semipretioase, si cristalul zirconia are nevoie de intretinere altfel isi pierde din stralucirea si frumusetea care il fac sa se asemene cu diamantul. Nu doar din punct de vedere al frumusetii seamana cristalul zirconia cu diamantul ci si din punct de vedere al intretinerii. Astfel, cea mai simpla metoda de curatare consta in adaugarea unei cantitati de apa intr-un vas, apa peste care se adauga putin detergent lichid. Atentie mare la detergentul pe care il utilizezi pentru curatarea cristalelor zirconia, acesta trebuie sa nu aiba un ph dur, in caz contrar deteriorarea bijuteriei fiind foarte posibila. Dupa ce ai pus bijuteria din cristale zirconia in apa se periaza cu o perie moale si umeda pret de cateva secunde. Pentru ca operatiunea de curatare sa fie finalizata, bijuteria cu cristale zirconia se clateste cu multa apa calda dupa care se sterge cu un prosop moale care nu lasa urme. Pentru ca este foarte posibil ca bijuteria sa nu se curete din prima incercare nu trebuie sa intri in panica ci doar sa repeti ceea ce am descris in randurile de mai sus. Deoarece exista si situatia in care ori de cate ori ai incerca bijuteria cu cristale zirconia nu isi mai recapata stralucirea, curatarea profesionista reprezinta singura varianta pe care o ai la dispozitie.
In concluzie, intretinerea acestui tip de piatra semipretioasa se realizeaza foarte usor, ceea ce face ca inca o bila alba sa fie adaugata in contul cristalelor zirconia alaturi de bilele albe adaugate in ceea ce priveste eleganta si stralucirea acestei bijuterii.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...