marți, 14 ianuarie 2014

Bugetarii SPĂGARI

Mi-am zis că nu o să scriu despre acest subiect, dar nu mă pot abţine. Deja suntem noi, profesorii băgaţi în aceeaşi oală cu cei care într-adevăr ne fac de ruşine.
 Se face atâta caz despre noi, că vezi Doamne strângem bani din fondul clasei şi ne luăm merţane, sau că primim cadouri fără număr (se ştie!!!), sau mai nou cerem bani pentru cadouri. Wow, câtă NESIMŢIRE, să ne denigreze pe toţi, pentru cei câţiva (puţini la număr care într-adevăr au dat dovadă de lipsă de tact pedagogic şi respect pentru meserie) care cu siguranţă or fi strâns ,,meleoane'' pentru fondul clasei şi or fi cerut bani pentru nu ştiu ce cadouri sofisticate.

În 8 ani de zile de când predau nu am cerut niciodată bani pentru cadoul mel, dacă părinţii au binevoit să îmi ia ceva, am considerat că a fost plăcerea lor, că doar nu le-am pus pistolul la tâmplă şi le-am cerut bani. 

Stimate domn ministru al needucaţiei, aţi interzis să se mai strângă bani pentru fondul clasei.ATUNCI DA-ŢI-NE DVS BANI SĂ LUĂM MATERIALE, JUCĂRII, CĂRŢI,COLI, IMPRIMANTE, TUŞURI, HÂRTIE IGIENICĂ, ETC, ETC, pentru că eu dint-un salariu de 9 milioane nu îmi permit.De ce arătaţi cu degetul nişte bieţi muritori de foame, pentru că asta suntem, trăim de la lună la lună, nu ne permitem nici măcar o haină de firmă o dată pe an, de ce ne denigraţi în faţa ţării întregi, a părinţilor, care şi aşa ne privesc ca nişte amărâţi?

NE-aţi luat tot, inclusiv cei 100euro din care ne mai luam materiale. Arătaţi cu degetul că suntem şpăgari, când noi trăim la limita subzistenţei, şi dacă primim un cadou şi acela simbolic de Crăciun şi de 8 Martie, brusc suntem nişte nenorociţi! De ce nu ne daţi mărirea salarială câştigată legal, prin care salariul trebuia să ni se dubleze? De ce nu ne dotaţi şcolile cu materiale didactice, de ce? În ultimii 20 de ani, tot ce s-a făcut prin şcoli nu s-a făcut din banii MINISTERULUI NEEDUCAŢIEI, ci din mila părinţilor..Da, da, din mila lor, din donaţii şi sponsorizări. Banii aceia care se strângeau pentru fond, se foloseau tot pentru nevoile copiilor, pentru că exista un casier care se ocupa de tot, şi cumpăra materiale cu bonuri care se arătau părinţilor pentru a arăta că nu şi-a luat nenorocita şpăgară de educatoare termopane!!!!!

DE CE SUNTEM ARĂTAŢI CU DEGETUL NUMAI NOI PROFESORII? Doctorii au devenit cumva SFINŢI? Când nu te poţi duce nici măcar în urgenţe fără să dai dreptul, când nu te operează nimeni, dacă nu scoţi banul la doctor, la anestezist, la asistente, infirmiere, paznic...!!!!!!!! Câţi oameni nu au murit pentru că nu au dat dreptul!!! De ei nu zice nimeni, nimic! Noi profesorii dacă primim nişte cadouri umile de 2 ori pe an, suntem nişte ŞPĂGARI, dar doctorii că primesc zilnic bani ei cum sunt NEŞPĂGARI, a... da, ei sunt salvatori de trupuri.


Scoateţi DRAGI POLITICIENI ŞPAGA O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA, dar ca să faceţi asta, oferiţi salarii decente medicilor, profesorilor, amărâţilor de bugetari, pentru că am ajuns RUŞINEA EUROPEI!

7 comentarii :

  1. Servus!
    Uite, habar nu aveam că ești profesor! Asta deja mă face să fiu mai reticent în comentarii, nu din vreo ostilitate naturală ci mai degrabă din sfială!
    Acum subiectul!
    Evident nu e corectă generalizarea! Ai dreptate, nu sunt bani de hârtie igienică! Dar imaginează-ți că unii părinți taie din nevoile proprii pentru școală! E corect? De ce nu suntem toți o apă și un pământ? Adică 1% din venituri să meargă la școală, din partea părinților dar și din partea profilor, secretarelor, directorilor sau inspectorilor, din partea tuturor care interconectează cu școala respectivă! În unsprezece ani de școală nu am dat cadouri! Am pus bani la fondul clasei dar erau sume derizorii, pentru cretă și burete!
    Ca părinte m-am luptat împotriva cadourilor! Ceilalți părinți visau covoare, compleuri, bijuterii, mă lua cu amețeală!
    Dacă profa merită o floare de 1 martie, eleva de ce nu merită, din partea profei?
    Învățătoarea mea purta aceeași bluză albă, cu dantelă la guler și mâneci, la toate ocaziile festive! Dirigintele meu din liceul militar avea sacoul lucios în coate iar pantalonii își recunoșteau vechimea... dar era un monstru sacru în privința relațiilor cu noi, un model ce nu-mi va dispărea din amintire!
    Cadrele din școlile copiilor mei erau în competiție de modă, urmate (evident) de eleve!
    Ai dreptate în privința medicilor! Acolo, din păcate, este un darwinism pur, adică supraviețuiește cel mai rezistent! La bolnavi mă refer!
    Voi, profesorii, sunteți pe treapta a doua a nemulțumirilor mele pentru că voi vă ocupați de TOȚI oamenii, pe când medicii doar de cei bolnavi!
    Pe prima treaptă sunt preoții, care ne jupoaie în cea mai grea încercare a vieții, în MOARTEA care ne-a dat conștiința de sine și ne-a diferențiat de rumegătoare... Pe noi, nu pe ei!!!
    Gata!
    Vreau să cred că nu am supărat, am comentat pentru că mi-a plăcut sinceritatea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur pentru ca si dvs va alaturati gastii de nemultumiti, intr-adevar ar trebui alocati suficienti bani in toate domeniile, atat invatamant, cat si sanatate, si eradicata o data pentru totdeauna spaga din Romania. Aveti dreptate sunt cazuri cand parintii chiar nu au bani sa contribuie. In activitatea mea, niciodata nu am obligat pe nimeni sa plateasca nimic, din contra atunci cand am putut am ajutat.Si stiti ce am primit? Spate intors pe strada! In fine, noi sa fim sanatosi.Nu am judecat sau educat un om dupa cadoul primit, pentru mine toti sunt copii. Eu sunt educatoare, iar aici se consuma cel mai mult, incepand de la jucarii, hartie, etc, etc, asa ca un ajutor din partea prea inaltilor statului e bine venit!In schimb cred ca aceasta umilire in fata intregii tari, ne face sa scadem si mai mult in fata parintilor. Gandesc, ia uite ai naibii profesori, primesc ,,meleoane'' de pe urma noastra.

      Ștergere
  2. Draga mea,nu poti sa generazizezi in nici un domeniu.Sunt oameni si oameni.E nedrept ca numai se critica si se face din tantar,armasar.Ofera toate cele si apoi pretentii.Eu stiu de la nepoata mea,ca educatoarele sunt foarte uimite cand primesc o atentie.Parca e alta tara acolo.Stai linistita,ca va mai trece mult timp pana se vor mai indrepta lucrurile.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorry, dar acum chiar nu te pot comenta!
    Nu as sti ce sa scriu!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu......din pacate, am intalnit in toate etapele educatiei profesori spgari! daca in liceu rezolvai cu o bratara, parfum, etc, in facultate dej erau cerinte serioase:o grupa intreaga trebuia sa plateasca termopanele, altii gresia, in fiecare an aveam profii cu sticla de whisky! si puteai sa inveti pana capiai! daca nu cotizai te trezeai cu media stricata si adio bursa!
    Intradevar nu au fost toti spagari, dar nu puteai sa scapi de tot de acest fenomen!
    Rezolvarea e asa cum o stim cu totii: salarii decente si fonduri suficiente pt scoli! dar asa ar muri toti bogatii Romaniei de foame! cum sa nu mai faca ei gauri in buget?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca cine are ochi sa vada, urechi sa auda si minte sa inteleaga pricepe ca nu toate cadrele didactice recurg la ceea ce-a recurs doamna de la scoala aceea de fite. Daca cate un cadru didactic recurge la pedepse sunt convinsa ca nu se generalizeaza crezandu-se ca ar face asa toate cadrele didactice. Iar daca intr-o scoala rezultatele elevilor sunt slabe nu e de vina doar corpul profesoral. Problemele sunt mult mai complicate. De vina e intreg sistemul, am scris si in articolul meu. Intreg sistemul cuprinde tot ansamblul minister-cadre didactice-parinti-elevi. Daca s-ar vrea sa se taie coada cainelui, s-ar taia. Nu se vrea sau inca nu se poate taia deoarece implicatiile sunt profunde, neconvenabile si oricum, Romania e tara lui "merge si-asa". Pana nu va aparea cineva foarte curajos, care sa vrea sa faca schimbari majore, acest sistem va fi in suferinta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt de acord cu tot ce a scris Elly mai sus. Nu inteleg de ce se generalizeaza, de ce sunt bagati toti in aceeasi oala. Nu sunt toti la scoli de fitze, nu toti sunt invatatori sau profesori de mate si romana. Nu toti cer, nu toti primesc, e rusinos ca se arunca cu noroi in niste oameni cu onoare si caracter. Eu nu am dat nimic nici in liceu, nici in facultate. De gimanziu nu mai zic. Nu erau oamenii indragostiti de mine, dar nici nu am avut probleme. Diriginta era cam ciudata, niciodata nu am inteles care era problema, dar nu a avut ce sa-mi faca. Dar nu am dat absolut nimic, nici macar fondul clasei!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...