joi, 16 mai 2013

Alergia la făina de grâu

Cred că o să vă plictisesc cu acest subiect, dar pe mine chiar mă intereseză să aflu cât mai multe despre alergii.
Faptul că Bubu e alergic la făină de grâu mă îngrijorează destul de mult, mai ales că făina de grâu conţine gluten, iar dacă e alergic şi la gluten, e clar că o să avem probleme toată viaţa. Mai îngrijorător este şi faptul că din ce am citit pe net, testul la gluten la copii nu se face oriunde, iar în oraşul nostru nici atât. O să mă interesez mai bine, şi o să vă dau mai multe detalii. 

Am tot căutat pe net, înlocuitori la făina de grâu şi am dat de un blog destul de interesant unde am găsit câteva soluţii de produse care nu conţin gluten. 

Azi am dat o fugă în Cora şi iată ce am găsit:

Rondele din orez de la SanoVita costă 1, 89 lei


Biscuiţi de la Bezgluten fără gluten, alune, ou, etc, costă 12,49lei



Paste făinoase de la Pasta d'Oro din porumb,nu conţin gluten, grâu sau ou,ceeea ce e super, costă 3, 01 lei


Mda..există şi tăiţei de orez cred că sunt groaznici la gust..costă destul de mult 9,21 lei doar 300 grame


Spaghete din porumb de la Pasta d'oro costă 2,98 lei


Am găsit şi o variantă de pâine de secară, ideea e că scrie că poate conţine şi urme de gluten, ouă, însă altă variantă nu am avut cel puţin nu are fâină de grâu, costă 2, 09 lei

Nu fac reclamă la vreun magazin, sau la aceste produse pur şi simplu sunt disperată, şi numai când ajungi într-o asemenea situaţie îţi dai seama că sunt atât de puţine produse pentru oameni care au probleme cu alimentaţie, iar unele sunt destul de scumpe şi că nu ai nicio idee de unde le poţi cumpăra, mai ales că nu locuiesc într-un oraş mare, unde există magazine bio, sau alte chestii eco.
Am postat aceste poze, în speranţa că poate într-o zi cineva va da de ele, şi îi vor fi de mare ajutor.  Eu m-am învârtit vreo 2 ore prin Cora, citind la etichete, pentru că e foarte greu să găseşti ceva care să nu conţină nici ou, nici gluten, nici făină de grâu, nici nuci. Aşa că ferice de cei care pot mânca orice. Mi s-a rupt sufletul când am trecut pe lângă cornurile cu ciocolată, iar Bubu m-a întrebat dacă nu luăm şi asta, şi i-am spus că nu. Ce o înţelege el la 3 ani ai lui?

Am înţeles că la Lidl ar avea ceva mezeluri fără gluten,nu că aş fi adepta mezelurilor la copii, dar din când în când trebuie să îi mai dai,  o să mai trebuiască să ajung la Carrefour să văd ce produse au şi pe acolo, dar cel puţin ne-am făcut câteva provizii sănătoase, cică.

Mulţumesc încă o dată acestui blog pentru informaţii. Şi slavă cerului că s-au inventat supermarketurile!









4 comentarii :

  1. nuu..incearca...mi-e imi plac taiteii de orez , chir cumpar in mod special cand am chef !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau pentru Bubu, Eu zic sa faci tot posibilul cu testul la gluten. Poate deveni periculos daca e alergic la gluten si nu stii.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tot mai sper ca aceste intolerante ale lui la diverse sa se mai regleze in timp. Altfel...iti va fi si ii va fi greu...poate chiar foarte greu. Nici nu mai zic de costisitor... :(
    Sunt trista pentru tine. Pentru Bubu. Cred ca, asa cum spui, el inca nu intelege de ce n-o sa mai aiba voie diferite alimente. Sugestia mea este sa incerci sa-i explici, simplu, pe limba lui, ca sa zic asa, ca sa fie mai usor. Ca sa accepte. Pentru ca trebuie sa fie in cunostinta de cauza si el :) Cat ar fi de micut. :)
    Va pup pe amandoi cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau, teribila vestea, cam multe alergii, desi cred ca daca mi-as face si eu testul as descoperi ceva in sensul asta.
    Cred ca sunt buni taiteii din orez, iar rondele din orez expandat sunt preferatele mele, le stiu si le consum din 2008 din Belgia, acolo am facut pentru prima data cunostinta cu ele.
    Despre gluten stiu ca nu este deloc indicat in alimentatia noastra, a adultilor, a copiilor nu mai zic, e bine sa ne ferim cat putem de el.

    Ideea e sa mancam sanatos, nu orice! La cate prostii sunt pe piata, e bine sa verificam de 10 ori inainte sa cumparam un produs.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...