miercuri, 15 mai 2013

Alergia la copii 2

Am fost azi la alergologie cu Bubu. E alergic la ouă, făină de grâu, nuci, şi păr de câine.

Perfect :( ! Dacă ouăle, şi nucile le putem evita, mă întreb cum pot evita să nu îi dau făină de grâu, mai ales că aceasta se găseşte în atâtea alimente??? Din ce să îi fac pâine? 

Urmează să îi facem în curând şi un test complex la sânge pentru a vedea mult mai bine la ce e alergic, dar costă destul de mult vreo 300 lei, şi nu e decontat de casa de asigurări. 

Surprinzător nu e alergic la polen, praf, pentru că am crezut că aceasta ar fi cauza majoră.

Sunt cam îngrijorată cu alergia la făina de grâu, poate aveţi ceva sfaturi cu privire la un meniu mai special.

Sincer pe vremea noastră, şi nu sunt aşa bătrână împlinesc 27 de ani în curând, nu se auzea de asemenea cazuri. Acum, copiii din ziua de azi sunt predispuşi la atâtea probleme, alergii, obezitate, mai nou am auzit un caz la TV de o fetiţă care la 4 ani  avea deja sâni. Eu sâni am început să am prin clasa a 7-a sau a 8-a şi atunci îi vedeam cu lupa:)).

Azi e Miercurea fără cuvinte, poate o să încerc să pun şi eu ceva, însă chiar am simţit nevoia să vorbesc!

6 comentarii :

  1. Aici sunt diferite sorturi de paine facute din
    ovăz, secară, orz, porumb și hrișcă. Sau painea din faina de malai!

    http://www.homeopathy.ro/alergiile%20si%20homeopatia.html#foodallergies

    Cauta cu google de la tine ce poti sa-i dai sa manance.
    Nu ti-a spus doctorul?

    RăspundețiȘtergere
  2. copii mici - probleme mici. copii mari - probleme mari!
    Dar... mai important decat sanatatea nu exista nimic pe lumea asta, si copiii nostri reprezinta tot ce avem mai de pret pe lumea aceasta!
    Succes cu analizele si indepartarea efectelor nedorite!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a intristat ceea ce am aflat. Sa stii ca si eu ma mir ce e cu atatea alergii acum. Ai dreptate, cand eram noi copii nu existau. Ori poate ca erau foarte putine...nu stiu...
    Nu cunosc alternative in afara de ceea ce spune Minnie. Dar e un chin... :(
    Chiar nu exista remedii? Adica doar evitarea alimentelor? Hai, sa zicem ca nucile nu-s importante si se poate renunta la ele...dar treaba cu ouale si ea e ciudata. Oua se pun in tot felul de preparate. In felul acesta...chiar e greu...
    Imi pare rau pentru necazul acesta... tare rau. :(
    O noapte linistita, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doctorita ne-a spus ca 3 luni sa evitam aceste alimente, pentru ca exista o sansa mare ca organismul sa uite, chiar asa s-a exprimat, si ca aceste alergii in timp sa se vindece. Ceea ce ma ingrijoreaza e alergia la faina de grau, si imi e tare frica sa nu fie alergic la gluten, caci atunci chiar va fi un chin..glutenul gasindu-se in cereale, dulciuri, paine, mezeluri. Azi am fost sa ii caut alimente fara faina de grau...le gasesti dar f ff greu. O sa ii fac si analizele la sange, sa vedem sigur cum sta treaba.

      Ștergere
  4. Offf...o sa fie greu...copiii doresc fel de fel (mai ales ce este in reclama de la tv) si sigur o sa vrea sa pape multe. Nu o sa inteleaga de ce nu ii dai si lui cine stie ce dulce care contine grau,nuca sau oua! Dar instinctul iti va spune cum sa procedezi. Eu zic sa-i faci inca un test la alt cabinet, daca poti.
    Iti doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ii fac analizele la sange,sunt mai sigure, dar am vazut si eu cum i-au aparut bubitele cand i-a dat cu acei alergeni. Ne-a dat un tratament, vad ca de aseara pana acum nu i-a mai aparut nicio bubita.

      Ștergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...