miercuri, 6 aprilie 2016

Idei de renovare pentru casa ta

Renovez de vreo câteva luni, cel puțin mental. Știți voi mai întâi planul și apoi trecem la fapte. Pentru că nu vreau să rămână doar la stadiul de plan, în vară gata ne punem pe treabă. 

,,Un scop fără un plan este doar o dorință''
Antoine de Saint-Exupery 

Scopul nostru: este renovarea, de aceea ne-am făcut și planul, pentru că nu vrem ca proiectul nostru să rămână la stadiul de dorință.

Primul și primul lucru izolăm pereții exteriori cu spumă de 10 cm. Apoi punem termopane la terasă.  Cum vrem să renunțăm la terasă, pentru a face din garsonieră, ceva gen 2 camere, trebuie să punem termopane, iar apoi să spargem pereții din interior.

După ce terminăm cu spartul pereților, trebuie să construim alt perete, care să separe cele 2 camere. Bun, apoi, va trebui să apelăm la un instalator, ca să mutăm caloriferele, desigur și să mai punem altul. O să fie ceva de muncă, noroc că soțul meu e specialist în construcții și din start am rezolvat problema meseriașilor, e foarte greu să găsești meseriași bun în ziua de azi, dar eu am scăpat de acestă grijă.

După ce vom termina munca de dărâmat și construit, mai rămân finisajele. Cum noi iubim culorile, în dormitorul nostru vom pune pe un perete tapet în nuanțe de mov. O rolă poate ajunge și până la 100 de lei sau mai mult, noi am găsit pe Diego la 31.99 lei.

Dacă nu vreți proiecte complexe ca ale noastre de dărâmat sau construit, și vreți să schimbați look-ul casei, va recomand eu câteva idei:

1. TAPETUL- fie că alegeți o varianță în non-culori sau colorată, cu siguranță acesta va schimba total aspectul unei camere.  Dacă vă plac culorile, puteți opta pentru un tapet ca cel de mai jos. Un tapet colorat va da valoare unui perete și va crea un spațiu intim și romantic.


Tapet Grace

Noi, ne-am gândit ca pentru camera celalaltă pe un perete la un design mai deosebit în materie de tapet, care să creeze o atmosferă unică, ușor nostalgică. Ne-a plăcut modelul decorativ de mai jos de pe site-ul Diego .


2. PARCHETUL- Dacă v-ați plictisit de cel vechi sau acesta nu arată tocmai bine, un parchet va da suflu încăperii. Cum calculați câți metri pătrați aveți nevoie? Simplu, măsurați lungimea și lătimea camerei și apoi înmulțiti. De exemplu 2 *3=6 adică veți avea nevoie de 6 metri pătrați de parchet. Poți cumpăra chiar mai mult, pentru că se mai pierde din plăci o dată cu tăierea acestuia. Nu uitați de plinte și colțuri.  Alegeți culori deschise pentru că ele fac camera mai luminoasă, și în plus crează iluzia de spațiu mai mare. Fiți atenți la modul în care meseriașul așează plăcile, căci parchetul se așează în direcția în care intră lumina.


Noi ne-am gândit deja la un model de parchet laminat. Categoric, lemnul din care este făcut va fi stejar. Îmi place ca un parchet să fie deschis la culoare, în acest fel și camera pare mai luminoasă, și să vă mai spun un secret, pe cel deschis la culoare nu se vede praful atât de evident, pe un parchet negru orice mic firicel e praf sare în ochi


3. COVOARELE- uneori spațiul mic din apartamente ne poate crea probleme. Vă învăț un mic truc. Un covor deschis la culoare, o mobilă în culori deschise poate crea iluzia de spațiu.

Pe Diego, am văzut niște covoare superbe, așa că proiectul nostru de renovare nu poate fi total dacă nu schimbăm covoarele, perdelele și desigur draperiile.
Îmi tot stă gândul la acest covor superb cu model floral. Așa-i că e superb?Îmi fac cu ochiul și mochetele și îmi place faptul că în categoria servicii, tăierea mochetelor la dimensiunile dorite de tine este gratuită. În cazul perdelelor sau draperiilor tivirea este gratuită. În acest fel, nu mai trebuie să umbli pe la croitorie pentru a le tivi.

5. PERDELELE ȘI DRAPERIILE-  neapărat trebuie să fie în culori, în ton cu covorul. Draperiile trebuie să fie și ele asortate, de obicei cu tonuri mai închise față de culoarea perdelelor. O simplă schimbare a lor și o să vedeți cum camera arată altfel.6. MOBILA-  merg pe premiza că mai bine apelați la cea pe comandă, căci meșterul va veni, va măsura fiecare centimetru cu atenție și vă va da ideile necesare pentru a nu pierde din spațiu și pentru a nu încărca inutil spațiul. Mobila gata cumpărată din magazin nu se încadrează tot timpul cum am dori sau nu găsim ce vrem, dar un tâmplar bun va crea mobila perfectă pentru spațiul din casa ta.

Planurile sunt făcute,  sper că v-am inspirat cu ideile mele.  Noi  vom apela la Diego, căci am găsit aici tapet, parchet, mochete, draperii exact pe gustul meu, în plus vom beneficia de un card de fidelitate care oferă avantaje clienților fideli:

- în fiecare lună ai promoții lunare de până la 50%

- primești pe mail toate promoțiile Diego.

- primești servicii Diego unice


Pentru a fi la curent cu promoțiile și noutățile lor căutați-i și pe Facebook,  pe pagina Diego-România 

-O idee marca Spring SuperBlog 2016


5 comentarii :

  1. Am vizitat site-ul si deja am pus ochii pe un covor colorat :X http://diego-romania.ro/covor/covoare-moderne/art-brush-2094660

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fain arata, parca ma tenteaza sa imi pun tapet sa dea ideea de spatiul mai mare....

    RăspundețiȘtergere
  3. ne intoarcem incet,incet la tapet care era foarte folosit aum ceva ani,uite ca moda revine ,si este nemaipomenit ,ai de unde alege,imi pla ideile tale ,practice ,colorate,nostalgice

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...