miercuri, 24 februarie 2016

Scaunul auto-îngerașul copilului tău

Iubirea față de copiii noștri nu are limite, ei sunt motivul existenței noastre și cei pentru care mergem mereu mai departe. Uneori, pe principiul că mie nu mi se poate întâmpla uităm lucrurile esențiale și simple care pot face diferența dintre viața și moarte.

O să povestesc ceva ce s-a întâmplat acum ceva vreme, cred că sunt vreo 3 ani de zile, când părinții mei au avut un accident de mașină, iar băiețelul meu era cu ei. O clipă de neatenție a făcut toată diferența, când un șofer neatent nu le-a acordat prioritate. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, doar mașina a fost avariată, și bineînțeles toată lumea s-a ales cu o sperietură groaznică.

Dacă băiețelul meu de 3 ani nu ar fi fost așezat într-un scaun auto special pentru copii, poate urmările ar fi fost mult mai grave. Izbitura a fost destul de puternică, iar copilul cum e ușor, putea cădea sau la propriu zbura prin geamul mașinii. Da, nu e o imagine prea plăcută, însă vedem destule povești tragice la televizor. Nu a fost cazul, slavă Domnului, totul s-a terminat cu bine, de aceea dacă aveți copiii mici, nu ignorați importanța unui scaun auto. Găsiți modele diverse de scaune auto copii pe site-ul Coletto. Tot de aici am cumpărat și eu scaunul acum 3 ani, și pot spune că a fost protectorul celui mic, un îngeraș vizibil care i-a salvat viața.

Chiar dacă tu conduci cu grijă, sunt destui șoferi neatenți, care produc accidente, iar tu poți fi prins la mijloc fără nicio vină. Tu ești mult mai rezistent decât un copil, însă oasele fragile ale unui copil nu pot rezista unui impact puternic fără o protecție suplimentară. O arată studiile, o arată televizorul cu știriile macabre, scaunul auto chiar face diferența dintre viață și moarte.

Nu vă gândiți că un scaun e scump, căci acesta este o investiție ce se atenuează în timp, deoarece se poate folosi pe o perioadă îndelungată de timp, iar viața copilului tău nu are preț. 

Iar dacă nu știați scaunele auto pentru copiii sunt obligatorii, doar că la noi în România nu prea se respectă legea, însă în statele Uniunii Europene niciun părinte nu circulă fără scaun pentru că: 
1. este o responsabilitate morală față de copilul tău să îi oferi siguranța în timp ce tu șofezi.
2. primești amenzi usturătoare dacă nu transporți copilul într-un scaun special auto.

Dacă ar fi să vă recomand un produs de pe site-ul lor, ar fi acest Scaun auto Sportivo Gri Coletto căci este și la reducere, și în plus face parte din grupa 1 putând fi folosit de la 9 luni ale copilului până la 12 ani. Astfel, acest scaun te însoțește de când copilul e mic și până crește.

AVANTAJE ALE UNUI SCAUN AUTO:

- părțile laterale sunt armate oferind astfel protecție în cazul coliziunilor laterale.

- spătarul protejează în cazul coliziunilor din spate.

- la vârste mici se prinde cu centurile fotoliul, urmând ca după vârsta de 4 ani să se folosească centurile din mașină, astfel încât copilul este mereu în siguranță, la frâne bruște acesta nu se va clinti din scaun.

- în timp ce tu șofezi, copilul este în siguranță și confort, iar atenția ta va fi doar asupra drumului, fără să stai cu grija că cel mic va cădea la cea mai mică frână.

Mai jos aveți un filmuleț despre utilizarea unui scaun auto, e simplu de instalat un astfel de scaun.

Scaunul auto este ca un îngeraș, dar vizibil care îți protejează copilul în timp ce tu conduci. 3 comentarii :

 1. si nepotul meu are unul identic cu cel din prima poza..

  RăspundețiȘtergere
 2. Lucrez in domeniu! :)
  Si nu cred ca as plimba copilul in masina fara un scaun! Nu as concepe! Asta pentru ca inteleg cat de important este pentru el! Am auzit cateva povesti de la clienti...Si nu inteleg cum unii parinti se deplaseaza cu cei mici in trafic cu atata usurinta...si cu atat de putina responsablitate....

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte important este scaunul pentru copil...desi unii nu realizeaza...tinutul in brate e periculos pentru copil.

  http://butterfly9999.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...