joi, 5 noiembrie 2015

Semnează și tu petitia Da,servicii sociale

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că mulți români sunt la limita subzistenței. E vina sistemului, e vina Guvernului, clar vina e undeva la mijloc. Cu toții vrem să facem ceva pentru a-i ajuta pe cei mai ghinioniști dintre noi, cu toții visăm la o țară mai bună, în care sărăcia să fie doar un vis urât.

Lucrurile se pot schimba, nu dintr-o dată, dar cu pași mărunți putem pune o piatră pentru a construi ceva frumos.

Mulți se plâng de serviciile sociale din România și migrează în alte țări europene pentru a beneficia de servicii sociale mai bune. Întrebarea este oare nu putem crea și la noi un sistem social care să ajute oamenii? Aceeași întrebare s-a născut și în mintea și sufletele celor de la organizația Caritas România și a ONG-urilor din România care au lansat petiția Da, servicii sociale prin care acestia solicită Guvernului României să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 20120 bugetul disponibil la nivel central pentru servicii sociale.Organizația Caritas este o asociație non guvernamentală care derulează foarte multe programe de asistență socială cum ar fi: centre de zi pentru copii și tineri, servicii socio-medicale pentru bâtrâni și persoane cu dizabilități, urmărind sustinerea persoanelor nevoioase și cazurilor sociale marginalizate. 

Pe 16 octombrie a avut loc acțiunea de solidaritate Un milion de stele prin care s-a urmărit strângerea de semnături pentru petiția Da,servicii sociale.Cele 10 organizații din România și-au unit forțele și au organizat în 54 de localități cea de-a șasea ediție a evenimentului Un milion de Stele. Organizația Caritas ajută anual în jur de 115.000 de persoane nevoioase.
Poți semna și tu până la sfârșitul lunii noiembrie PETIȚIA DA SERVICII SOCIALE chiar aici, e un gest mic prin care poți ajuta la rândul tău alți oameni nevoiași.

Mai multe informații despre petiție puteți afla vizionând videoclipul campaniei


Semnează și tu Petiția DA SERVICII SOCIALE, nu te costă nimic!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Citesc cu mare interes gândurile voastre

S-ar putea sa iti placa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...